Η άγνωστη όμορφη χριστουγεννιάτικη αγορά της Ευρώπης

Μια εκθαμβωτική χριστουγεννιάτικη αγορά σε μια ιστορική ευρωπαϊκή πόλη, έχει γοητεύσει τους travel bloggers αλλά η θέση της μπορεί να σας εκπλήξει, καθώς βρίσκεται στο Σίμπιου της Ρουμανίας.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η αγορά των Χριστουγέννων ρουμανική πόλη έχει γίνει τόσο δημοφιλής που όλα τα ξενοδοχεία αγγίζουν την πληρότητα.

Perierga.gr - Η άγνωστη όμορφη χριστουγεννιάτικη αγορά της Ευρώπης

Η γραφική μεσαιωνική πόλη στην καρδιά της μυθικής περιοχής της Τρανσυλβανίας αποπνέει αύρα ιστορίας με τα γραφικά κτίρια της και τα χιονισμένα Καρπάθια Όρη πίσω της.

Perierga.gr - Η άγνωστη όμορφη χριστουγεννιάτικη αγορά της Ευρώπης

Ήταν η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2007 και έκτοτε πραγματικά αναγεννήθηκε. Το 2007, ο δήμος διοργάνωσε για πρώτη φορά την χριστουγεννιάτικη αγορά σε συνεργασία με την αυστριακή πρεσβεία. Ήταν μια νέα παράδοση για τη Ρουμανία, που όμως γρήγορα καθιερώθηκε συγκεντρώνοντας πλήθος επισκεπτών όχι μόνο από τη Ρουμανία αλλά και από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Perierga.gr - Η άγνωστη όμορφη χριστουγεννιάτικη αγορά της Ευρώπης

Εκτός βέβαια από τη χριστουγεννιάτικη αγορά το Σίμπιου είναι μια πανέμορφη πόλη χτισμένη με μεσαιωνικούς και μπαρόκ αρχιτεκτονικούς ρυθμούς και έχει χαρακτηριστεί σαν μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO.

GD Star Rating
loading...
Η άγνωστη όμορφη χριστουγεννιάτικη αγορά της Ευρώπης, 9.4 out of 10 based on 8 ratings