“Μαγικό” μεγάφωνο μεταφράζει αυτόματα φράσεις σε ξένες γλώσσες

| 16:01 - 23 Νοεμβρίου 2016

Για να βοηθήσει τις ιαπωνικές εταιρίες να ανταπεξέλθουν με τον αυξανόμενο αριθμό ξένων επισκεπτών στη χώρα, η Panasonic δημιούργησε ένα μεγάφωνο, που μεταφράζει αυτόματα τα Ιαπωνικά σε Αγγλικά, Κινέζικα και Κορεάτικα.

Το «Megahonyaku» της Panasonic, ανοίγει τον δρόμο στις νέες τεχνολογίες, για την παγκόσμια επικοινωνία. Όταν κάποιος μιλάει ιαπωνικά στο μεγάφωνο, αυτό αμέσως μεταφράζει την πρόταση σε άλλες γλώσσες.

Perierga.gr-"Μαγικό" μεγάφωνο μεταφράζει αυτόματα φράσεις σε ξένες γλώσσες

Μπορεί να ακούγεται εντυπωσιακό, βέβαια έχει και κάποιους περιορισμούς, καθώς μπορεί να μεταφράσει 300 συνηθισμένες φράσεις μόνο, όπως «Το τρένο καθυστέρησε». Ωστόσο, η εταιρία υπόσχεται να προσθέσει κι άλλες φράσεις, τις οποίες οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάσουν από το Internet.

Perierga.gr-"Μαγικό" μεγάφωνο μεταφράζει αυτόματα φράσεις σε ξένες γλώσσες

Η συσκευή δημιουργήθηκε για να χρησιμοποιηθεί σε χώρους, όπως σταθμούς μέσων μεταφοράς, τουριστικούς προορισμούς και αεροδρόμια. 30 ιαπωνικοί οργανισμοί, μεταξύ αυτών και η αστυνομία, χρησιμοποιούν ήδη από το 2015 δοκιμαστικά τη συσκευή, η οποία θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 20 Δεκεμβρίου. Βέβαια η εταιρία δεν στοχεύει να πουλήσει τα μεγάφωνα, αλλά να τα νοικιάσει έναντι 183$ το μήνα με τριετές συμβόλαιο.

Η Panasonic δήλωσε επίσης ότι στοχεύει να υποστηρίξει μεταφράσεις και σε άλλες γλώσσες, όπως τα Ρωσικά, ανάλογα με τις ανάγκες της αγοράς.

GD Star Rating
loading...
"Μαγικό" μεγάφωνο μεταφράζει αυτόματα φράσεις σε ξένες γλώσσες, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Tags: , , ,

Category: Περίεργα Νέα

Σχολιάστε από το Facebook:

Σχολιάστε
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.