«Παραμυθένιο» μουσείο αφιερωμένο στον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

| 19:51 - 6 Νοεμβρίου 2016

Οι δημοτικές αρχές του Όντενσε, γενέτειρας του Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ανακοίνωσαν τη δημιουργία μουσείου, αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του. Η δημιουργία του μουσείου θα πραγματοποιηθεί έπειτα από δωρεά ύψους 125 εκατομμυρίων κορόνων του ιδρύματος A.P. Moller. Το ιαπωνικό αρχιτεκτονικό γραφείο Kengo Kuma πρόκειται να αναλάβει την ανέγερση του κτιρίου, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει ένα εντυπωσιακό δημιούργημα.

Perierga.gr-"Μαγικό" μουσείο αφιερωμένο στον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Το Μουσείο θα καλύψει επιφάνεια 5.600 τ.μ., ενώ το μεγαλύτερο μέρος του θα είναι υπόγειο. Πρόκειται για έναν διαδραστικό χώρο, γεμάτο «μαγεία», που θα συμπληρώσει το ήδη υπάρχον μουσείο της πόλης για τη ζωή του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, του πιο δημοφιλούς ίσως παραμυθά των τελευταίων αιώνων. «Θα παρέχει τη μοναδική δυνατότητα να δημιουργηθεί το παραμυθένιο σύμπαν του Άντερσεν με τρόπο που θα είναι ελκυστικός τόσο για τα παιδιά όσο και για τους μεγάλους», εξήγησε η αξιωματούχος Jane Jegind.

Perierga.gr-"Μαγικό" μουσείο αφιερωμένο στον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Πρόκειται για έναν πολυχώρο, που θα προσελκύσει εκατομμύρια τουρίστες, όπως αναμένεται, κάτι που συμβαίνει και με άλλα αξιοθέατα της Δανίας αφιερωμένα στον μεγάλο δημιουργό.

Perierga.gr-"Μαγικό" μουσείο αφιερωμένο στον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

GD Star Rating
loading...
«Παραμυθένιο» μουσείο αφιερωμένο στον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, 1.3 out of 10 based on 3 ratings

Tags: , ,

Category: Περίεργες Φωτογραφίες

Σχολιάστε από το Facebook:

Σχολιάστε
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.