Τα διασημότερα κανάλια σε φωτογραφίες από το Διάστημα!

| 11:14 - 21 Σεπτεμβρίου 2016

Μαγευτικά φαίνονται τα διασημότερα κανάλια, απ’ όπου καθημερινά περνούν εκατοντάδες τουριστικά και εμπορικά πλοία, από το διάστημα.

Βενετία, Ιταλία
perierga.gr - Τα διασημότερα κανάλια σε φωτογραφίες από το Διάστημα!

Θα ήταν άδικο να μιλήσουμε για τα διασημότερα κανάλια αυτού του κόσμου, χωρίς να αναφερθούμε στην “πλωτή” πόλη της Ιταλία, η οποία δεν είναι άλλη από την ιστορική Βενετία. Η πόλη είναι ούτως η άλλως μαγευτική, ωστόσο η εικόνα της από το διάστημα σου κόβει την ανάσα. Το μεγάλο κανάλι της Βενετία περνά μέσα από την καρδιά της πόλης και ήταν αρκετά μεγάλο για να φιλοξενήσει τα εμπορικά πλοία της Αναγεννησιακής περιόδου, με αποτέλεσμα να αποτελέσει το κέντρο του τότε κόσμου.

Αγία Πετρούπολη, Ρωσία
perierga.gr - Τα διασημότερα κανάλια σε φωτογραφίες από το Διάστημα!

Ταξιδεύοντας 1.500 χιλιόμετρα βορειότερα συναντάμε τη “Βενετία του βορρά” στη Ρωσία, την Αγία Πετρούπολη. Περισσότερες από 300 γέφυρες ενώνουν την πόλη, την οποία διασχίζει ο ποταμός Νέβας. Τα κανάλια του ιστορικού κέντρου της πόλης δημιουργήθηκαν τον 19ο αιώνα με πρότυπα όπως αυτά των καναλιών σε άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις, όπως η Βενετία.

Cape Coral, Φλόριντα
perierga.gr - Τα διασημότερα κανάλια σε φωτογραφίες από το Διάστημα!

Τον περασμένο αιώνα το κανάλι που τραβούσε την εμπορική δραστηριότητα σαν μαγνήτης δεν θα μπορούσε να είναι άλλο απ’ το Cape Coral της Φλόριντα, όπου εμπορικά πλοία απ’ όλο τον κόσμο μετέφεραν εμπορεύματα από και προς τις ΗΠΑ. Η πόλη διαθέτει κανάλια 640 χιλιομέτρων, τα οποία την καθιστούν τη μοναδική πόλη στον κόσμο που διαθέτει τόσα πολλά περάσματα.

Σουέζ, Αίγυπτος
perierga.gr - Τα διασημότερα κανάλια σε φωτογραφίες από το Διάστημα!

Η διώρυγα του Σουέζ είναι ένα το σημαντικότερο και διασημότερο κανάλι της Ανατολής, καθώς είναι αυτό που συνδέει εμπορικά τη Δύση με την Ανατολή. Το έργο της ολοκληρώθηκε το 1869 και καλύπτει μια έκταση 193.3 χιλιομέτρων, αποτελώντας ένα από τα σημαντικότερα έργα τόσο για την οικονομία της περιοχής, όσο και για την οικονομία των χωρών της Μεσογείου. Τα πλοία που περνούν από τη Δύση στην Ανατολή, μέσω της διώρυγας, γλιτώνουν ένα ταξίδι 7.000 χιλιομέτρων, καθώς αν δε υπήρχε θα αναγκάζονταν να κάνουν το γύρο της Αφρικής.

Ara Canal, Νότιος Κορέα
perierga.gr - Τα διασημότερα κανάλια σε φωτογραφίες από το Διάστημα!

Το Ara Canal της Νότιας Κορέας είναι αυτό που βοήθησε τα εμπορικά και τουριστικά πλοία να μην πέφτουν στην παγίδα των γεωπολιτικών διαφορών. Ολοκληρώθηκε το 2011 και οδηγεί τα εμπορικά πλοία από το τον ποταμό Han στην Κίτρινη Θάλασσα. Ο ποταμός περνάει μέσα από το κέντρο της Σεούλ.

Η διώρυγα του Παναμά

Η ιστορικής σημασίας διώρυγα του Παναμά αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά κατασκευάσματα του 20ου αιώνα. Με ανισοϋψείς δεξαμενές ενώνει την επί του Ατλαντικού βόρεια ακτή με εκείνη του Ειρηνικού ωκεανού, νότια. Έχει συνολικό μήκος 48 ν.μιλ. (περ. 77.1 χλμ), πλάτος 45 μ. και βάθος 11 μ. Η πρώτη διέλευση πλοίου έγινε στις 15 Αυγούστου 1914. Δυναμικότητα διέλευσης 50 πλοία ημερησίως. Τα πλοία καταβάλουν τέλη βάσει της χωρητικότητας που έχουν.

πηγή: news247.gr

GD Star Rating
loading...
Τα διασημότερα κανάλια σε φωτογραφίες από το Διάστημα!, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Tags:

Category: Περίεργες Φωτογραφίες

Σχολιάστε από το Facebook:

Σχολιάστε
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.