Η πρωτότυπη διαμαρτυρία ενός καλλιτέχνη γράφιτι!

| 12:52 - 16 Σεπτεμβρίου 2016

Ένα παράξενο μήνυμα διάβασαν οι κάτοικοι του Λος Άντζελες πάνω σε ένα μεταλλικό κουτί ηλεκτροδότησης. Με κόκκινα γράμματα ήταν γραμμένο το εξής κείμενο: “Θα ζωγράφιζα ένα γκράφιτι πάνω σε αυτό το κουτί ηλεκτρισμού αλλά διαπίστωσα πως θα μπορούσα να φυλακιστώ περισσότερο από ό,τι ένας βιαστής!”, υπογραφή Plastic Jesus.

Ο Plastic Jesus, γνωστός για τέτοιου είδους ενέργειες, θέλησε έτσι να διαμαρτυρηθεί για την απελευθέρωση μετά από μόλις 3 μήνες (το μισό της ποινής) του Brock Turner, που είχε καταδικαστεί για βιασμό και η περίπτωσή του απέκτησε μεγάλη δημοσιότητα στις ΗΠΑ.

perierga.gr - Η πρωτότυπη διαμαρτυρία ενός καλλιτέχνη γράφιτι!

Ο καλλιτέχνης ανεβασε τη φωτογραφία στο Instagram εξηγώντας πως «Το Streetart θεωρείται βανδαλισμός. Εάν η ζημία υπερβαίνει τα $400 είναι κακούργημα που επιφέρει έως και 3 χρόνια φυλάκισης ενώ κάτω από τα $400 είναι πλημμέλημα που μπορεί να τιμωρηθεί με ένα χρόνο φυλάκισης. Κι ας είμαστε ειλικρινείς, αν η πολιτεία παραπέμψει ένα αγόρι με ένα δοχείο χρωμάτων καιένα πινέλο είναι σίγουρο ότι θα κοστολογήσει τη ζημιά σε περισσότερα από $400.»

Αν κατηγορηθεί στην πλήρη έκταση του νόμου σε ορισμένες πολιτείες, ο Plastic Jesus θα καταλήξει στη φυλακή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό,τι ο Turner ο οποίος βίασε μια αναίσθητη γυναίκα.

GD Star Rating
loading...
Η πρωτότυπη διαμαρτυρία ενός καλλιτέχνη γράφιτι!, 9.8 out of 10 based on 6 ratings

Tags: ,

Category: Περίεργα Νέα