Πρωτότυπα σχολεία στον κόσμο!

| 11:44 - 23 Αυγούστου 2016

Τα σχολεία είναι συνήθως βαρετά για τα περισσότερα παιδιά. Όχι όμως αυτά που θα δειτε στη συνέχεια που προσφέρουν μια εντελώς νέα προσέγγιση στη διδασκαλία, ενώ ξεχωρίζουν για τον αρχιτεκτονικό τους σχεδιασμό αλλά και για τις δραστηριότητες που προσφέρουν στους χώρους τους… Ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα πρωτότυπα σχολεία που ακολουθούν και εμπνευστείτε…

1. Σχολείο σε κύβο, Κοπεγχάγη, Δανία
perierga.gr - Πρωτότυπα σχολεία στον κόσμο!

Το σχολείο αυτό είναι στην ουσία μία γιγαντιαία τάξη όπου παρακολουθούν περισσότεροι από 1.100 μαθητές γυμνασίου. Τα μαθήματα γίνονται σε έναν γυάλινο κύβο, που ονομάζεται “γυμναστήριο”. Ο ανοιχτός χώρος χωρίζεται σε επιμέρους τμήματα, ενώ η διδασκαλία ενθαρρύνει την ευελιξία των μαθητών και τη δημιουργική σκέψη.

2. Σχολείο-γραφείο, Οχάιο, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
perierga.gr - Πρωτότυπα σχολεία στον κόσμο!

Αυτό το σχολείο δεν έχει αίθουσες διδασκαλίας. Μέσα στην κύρια αίθουσα υπάρχει ένα τεράστιο γραφείο με 300 θαλάμους (έναν για κάθε μαθητή). Κάθε μαθητής έχει τον δικό του υπολογιστή που τον καθοδηγεί στο ατομικό του σχέδιο μάθησης. Οι μαθητές μαθαίνουν μόνοι τους και εάν έχουν ερωτήσεις μπορούν να απευθυνθούν σε εκπαιδευτές για βοήθεια.

3. Σχολείο όπου οι μαθητές μαθαίνουν “επικίνδυνα” επαγγέλματα, Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια
perierga.gr - Πρωτότυπα σχολεία στον κόσμο!

Εδώ τα παιδιά επιτρέπεται να παίζουν με τη φωτιά, να αποσυναρμολογούν οικιακές συσκευές, να κάνουν συγκολλήσεις και να κόβουν ξύλα ή μέταλλο. Η στρατηγική αυτή επιτρέπει στους μαθητές να εξοικειωθούν με τα δύσκολα χειρονακτικά επαγγέλματα.

4. Δημοτικό-ουράνιο τόξο, Στοκχόλμη, Σουηδία
perierga.gr - Πρωτότυπα σχολεία στον κόσμο!

Γνωστό και ως το πιο “φωτεινό” σχολείο της χώρας αφού η διδασκαλία γίνεται στους διαδρόμους αλλά και σε εξωτερικούς χώρους.

5. Το σχολείο που προάγει τη δημιουργικότητα, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
perierga.gr - Πρωτότυπα σχολεία στον κόσμο!

Οι ιδρυτές του εκπαιδευτικού ιδρύματος πιστεύουν ότι το σχολείο πρέπει να είναι περισσότερο σαν μια παιδική χαρά. Σύμφωνα με αυτούς, αυτό ενθαρρύνει τους μαθητές να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στην εκμάθηση και να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους.

6. Το «πράσινο» σχολείο, Γαλλία
perierga.gr - Πρωτότυπα σχολεία στον κόσμο!

Φαίνεται ότι κάθε τετραγωνικό μέτρο στο σχολείο αυτό καλύπτεται χορτοτάπητα! Η οροφή του κτηρίου και όλες οι αυλές επίσης. Η πλήρης ενσωμάτωση με τη φύση βοηθά τους μαθητές να αφομοιώνουν καλύτερα την ύλη τους και να γίνονται πιο δημιουργικοί.

7. Σχολείο όπου δεν υπάρχει καμία πίεση και άγχος, Espoo, Φινλανδία
perierga.gr - Πρωτότυπα σχολεία στον κόσμο!

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, οι μαθητές έχουν την ελευθερία να καθίσουν όπου θέλουν και να συνομιλήσουν με τους φίλους τους. Μπορούν ακόμα να ξαπλώσουν στον καναπέ αν είναι κουρασμένοι. Η ατμόσφαιρα στην τάξη είναι πολύ θετική και χαλαρή.

GD Star Rating
loading...
Πρωτότυπα σχολεία στον κόσμο!, 9.8 out of 10 based on 6 ratings

Tags: , ,

Category: Περίεργες Φωτογραφίες

Σχολιάστε από το Facebook:

Σχολιάστε
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.