Ψαρεύοντας με τη φωτιά στην Ταϊβάν!

| 15:05 - 21 Ιουλίου 2016

Εδώ και εκατοντάδες χρόνια, οι ψαράδες στη Ταΐβαν εξασκούν έναν παράξενο τρόπο ώστε να πιάσουν σαρδέλες. Χρησιμοποιούν μια ράβδο με φωτιά από την άκρη της βάρκας, πάνω από το νερό. Τα ψάρια έλκονται από το φως και πηδούν έξω από το νερό και κατευθείαν στα δίχτυα των ψαράδων! Το ψάρεμα με φωτιά είναι τόσο απλό όσο είναι και μαγευτικό.

perierga.gr - Ψαρεύοντας με τη φωτιά στην Ταϊβάν!

Το συγκεκριμένο εργαλείο είναι ένα ραβδί από μπαμπού όπου λούζουν την άκρη του με θειικό οξύ για να δημιουργήθεί η φλόγα. Το θείο διαλύεται στο νερό και το αέριο που παράγεται στη συνέχεια αναβοσβήνει με τη φωτιά. Καθώς η φλόγα έλκει τις σαρδέλες, αυτές πηδούν έξω από το νερό ανά εκατοντάδες και καταλήγουν στα δίχτυα των ψαράδων. Αυτή η μέθοδος αλιείας αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της ιαπωνικής κυριαρχίας και τώρα ασκείται μόνο στο λιμάνι Jinshan.

perierga.gr - Ψαρεύοντας με τη φωτιά στην Ταϊβάν!

Μια καλή βραδιά, οι ψαράδες μπορούν να κερδίσουν μέχρι και 4.500 δολάρια ωστόσο η εποχή της σαρδέλας διαρκεί μόνο 3 μήνες, από τον Μάιο έως τον Ιούλιο, και παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να διατηρήσει αυτήν την παράδοση ζωντανή και να την προωθήσει ως τουριστικό αξιοθέατο, οι νέοι δεν φαίνονται να ενθουσιάζονται. Ο μέσος όρος ηλικίας αυτών των ψαράδων είναι περίπου τα 60 και χωρίς τους νέους να ακολουθούν, το μέλλον αυτής της συναρπαστικής παράδοσης δεν φαίνεται πολύ φωτεινό.

perierga.gr - Ψαρεύοντας με τη φωτιά στην Ταϊβάν!

GD Star Rating
loading...
Ψαρεύοντας με τη φωτιά στην Ταϊβάν!, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Tags: , ,

Category: Περίεργες Φωτογραφίες