Αφιέρωσε 20 χρόνια για να δημιουργήσει ένα υπέροχο υπαίθριο «μουσείο»

| 13:26 - 27 Ιουλίου 2016

Χρειάστηκε 20 χρόνια από τη ζωή του ένας καλλιτέχνης για να μετατρέψει μια δασώδη έκταση σε ένα χωριό με εκπληκτικά γλυπτά ως φόρο τιμής στον αρχαίο πολιτισμό που κάποτε άνθισε στην περιοχή. Ο Song Peilun, που ήταν καθηγητής, τα εγκατέλειψε όλα πριν από 20 χρόνια και πήγε στην αρχαία κοιλάδα Yelang. Στόχος του ήταν να αναστήσει την τέχνη και τον πολιτισμό των προγόνων του, που δημιουργήθηκε τον 3ο αιώνα π.Χ. στην περιοχή, όπου είναι τώρα η δυτική επαρχία Guizhou, στην Κίνα.

perierga.gr - Το χωριό των θαυμάτων!

Ο «πατέρας της Yelang Valley», όπως τον λένε το 1996, αγόρασε μια έκταση 200 στρεμμάτων σε μια απομονωμένη ορεινή δασική περιοχή. Είχε μελετήσει τον πολιτισμό των αρχαίων Κινέζων στην περιοχή Guizhou και ήταν λυπημένος από την απώλεια της μακραίωνης παράδοσης και κληρονομιάς, λόγω της πολιτιστικής εξέλιξης. Όταν πήγε για πρώτη φορά στην περιοχή, οι περισσότεροι από τους ντόπιους εργάζονταν ως τεχνίτες και ζούσαν πουλώντας τις πέτρες που έβγαζαν από το βουνό.

perierga.gr - Το χωριό των θαυμάτων!

Ο Song έπεισε πολλούς από αυτούς να τον βοηθήσει στην προσπάθειά του να αποκαταστήσει την καλλιτεχνική δόξα του Yelang. Έτσι, δημιουργήσε μια κλειστή καλλιτεχνική κοινότητα, εκπαιδεύοντας τους κατοίκους στην αρχιτεκτονική τοπίου, για να δημιουργήσουν μαζί του, αυτό που ονειρευόταν. Και όταν ξέμεινε από χρήματα, οι χωρικοί προσφέρθηκαν ακόμα και να συνεισφέρουν.

perierga.gr - Το χωριό των θαυμάτων!

Κατά τα τελευταία είκοσι χρόνια, η δασική γη που αγόρασε ο Song Peilun αγόρασε έχει μετατραπεί σε ένα καλλιτεχνικό χωριό γεμάτο πέτρινα γλυπτά εμπνευσμένα από τον αρχαίο κινέζικο πολιτισμό. Είναι πλέον ένα σχετικά δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο και μια απόδειξη για τη φιλοδοξία και την επιμονή του καλλιτέχνη.

perierga.gr - Το χωριό των θαυμάτων!

GD Star Rating
loading...
Αφιέρωσε 20 χρόνια για να δημιουργήσει ένα υπέροχο υπαίθριο «μουσείο», 10.0 out of 10 based on 5 ratings

Tags:

Category: Περίεργες Φωτογραφίες