Η προχθεσινή πανσέληνος από το διάστημα!

| 13:52 - 25 Ιουνίου 2016

Ο αστροναύτης της NASA, Jeff Williams, τράβηξε την Τρίτη από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μια απίστευτη φωτογραφία της πανσελήνου, καθώς ο ήλιος έδυε. Στην εικόνα η πανσέληνος φαίνεται στον ορίζοντα ακριβώς πάνω από το ηλιοβασίλεμα, ενώ από κάτω βρίσκεται η Κίνα. Ο Williams ανέβασε ο ίδιος τη φωτογραφία στο λογαριασμό του στο twitter και έγραψε “Μια θεαματική όψη της πανσελήνου λίγο πριν από το ηλιοβασίλεμα, ενώ πετάμε πάνω από τη δυτική Κίνα”.

perierga.gr - Η προχθεσινή πανσέληνος από το διάστημα!

Αυτή η πανσέληνος -γνωστή και ως «strawberry moon»- συνέπεσε φέτος, για πρώτη φορά μετά από 70 χρόνια, με το θερινό ηλιοστάσιο. Ο Διαστημικός Σταθμός τρέχει με πάνω από 17.000 μίλια ανά ώρα και αυτή η ταχύτητα του επιτρέπει να βλέπει περίπου 16 ανατολές και ηλιοβασιλέματα την ημέρα. Το διαστημικό εργαστήριο ολοκληρώνει μια πλήρη τροχιά της Γης κάθε 90 λεπτά. Γι αυτό το λόγο, οι αστροναύτες έχουν μια μοναδική ευκαιρία να απαθανατίσουν εκπληκτικές όψεις της Γης από ψηλά.

Από τότε που έφυγε για το διάστημα, τον Μάρτιο, ο βετεράνος αστροναύτης έχει τουιτάρει πολλές φωτογραφίες.Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Williams μοιράστηκε φωτογραφίες από την Αυστραλία, την έρημο της Σαχάρας και της Βόρειας Ντακότα.

GD Star Rating
loading...
Η προχθεσινή πανσέληνος από το διάστημα!, 9.3 out of 10 based on 4 ratings

Tags: ,

Category: Περίεργες Φωτογραφίες