Αναδημιούργησαν τον ουρανό 2500 χρόνια πριν από ποίημα της Σαπφούς!

| 17:30 - 15 Μαΐου 2016

Με προηγμένο αστρονομικό λογισμικό επιστήμονες βρήκαν την ακριβή ημερομηνία που έγραψε το «Ποίημα τα Μεσάνυχτα» η λυρική ποιήτρια Σαπφώ μέσα στο οποίο περιγράφεται ο νυχτερινός ουρανός στην Ελλάδα πριν από 2.500 χρόνια. Το ποίημα της Σαπφούς περιγράφει ένα σύμπλεγμα αστέρων, τις Πλειάδες τα μεσάνυχτα, όταν υποτίθεται ότι τις παρατήρησε η ποιήτρια από το νησί της Λέσβου.

perierga.gr - Eπιστήμονες αναδημιουργούν τον ελληνικό ουρανό από ποίημα της Σαπφούς!

«Εκτιμήσεις είχαν γίνει και στο παρελθόν για το χρονοδιάγραμμα αυτού του ποιήματος, αλλά τώρα είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε επιστημονικά την περίοδο που αντιστοιχεί σε συγκεκριμένες περιγραφές της ποιήτριας του νυχτερινού ουρανού κατά το έτος 570 π.Χ.» αναφέρει ο Manfred Cuntz, καθηγητής φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας. Οι επιστήμονες προσδιόρισαν την πρώτη ημέρα στις 25 Ιανουαρίου, και την τελευταία ημέρα στις 31 Μαρτίου, το διάστημα που ο αστεροειδής θα ήταν ορατός από την Σαπφώ το 570 π.Χ.

Το πιο εντυπωσιακό ωστόσο, ήταν η αναπαράσταση του νυχτερινού ουρανού της αρχαίας Ελλάδα από τον τόπο και το χρόνο της Σαπφούς. «Η χρήση του λογισμικού “Πλανητάριο” μας επιτρέπει να κάνουμε προσομοίωση του νυχτερινού ουρανού με μεγαλύτερη ακρίβεια σε οποιαδήποτε ημερομηνία στο παρελθόν ή στο μέλλον, και από οποιαδήποτε θέση» τονίζει ο διευθυντής του Πλανηταρίου στην UTA” Levent Gurdemir.

πηγή: womantalk.gr

GD Star Rating
loading...
Αναδημιούργησαν τον ουρανό 2500 χρόνια πριν από ποίημα της Σαπφούς!, 5.0 out of 10 based on 1 rating

Tags: ,

Category: Περίεργες Φωτογραφίες