Πώς ένας άνδρας «εξαφάνισε» την εταιρεία του κατά λάθος με ένα κλικ!

| 19:03 - 17 Απριλίου 2016

Πόσο εύκολο θα ήταν να καταστρέψει κανείς τα ίχνη της εταιρείας του πριν από πενήντα χρόνια; Το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαζόταν μια βόμβα μεγάλης εμβέλειας, μια μπουλντόζα και καλό σχεδιασμό. Στη σύγχρονη εποχή, όμως, με τις περισσότερες εταιρείες να δραστηριοποιούνται κατά κύριο λόγο στο διαδίκτυο, το να καταστρέψει κανείς την εταιρεία του κατά λάθος είναι πανεύκολο. Στην πραγματικότητα, χρειάζεται απλά ένα πάτημα του πληκτρολογίου.

perierga.gr - Πώς ένας άνδρας «εξαφάνισε» την εταιρεία του κατά λάθος με ένα κλικ!

Η ιστοσελίδα Techworm αναφέρει την τραγελαφική ιστορία του Marco Marsala, ιδιοκτήτη εταιρείας φιλοξενίας ιστοσελίδων, ο οποίος κατάφερε να διαγράψει όλες τις ιστοσελίδες που εξυπηρετούσαν τους πελάτες του, καθώς και κάθε άλλο ηλεκτρονικό ίχνος της εταιρείας του. Ο άνδρας πάτησε κατά λάθος τον καταστροφικό κωδικό «rm -rf» (rm σημαίνει “remove”, δηλαδή “διέγραψε”, r σημαίνει “αυτή την διεύθυνση και f σημαίνει “δύναμη”). Συνήθως, ο κωδικός διαγράφει κάτι συγκεκριμένο, το οποίο ορίζει αυτός που γράφει τον κώδικα. Σε αυτή την περίπτωση όμως, ο Marsala ξέχασε να ορίσει το τι πρέπει να διαγραφεί και έχασε κυριολεκτικά όλη του την εταιρεία.

Ο άνδρας κατέφυγε στη συνέχεια στο διαδίκτυο για να ζητήσει βοήθεια, όμως κανείς δεν μπορούσε να τον καθοδηγήσει. Δεν είναι γνωστό εάν ο Marsala βρήκε τελικά λύση στο πρόβλημά του.

GD Star Rating
loading...
Πώς ένας άνδρας «εξαφάνισε» την εταιρεία του κατά λάθος με ένα κλικ!, 5.5 out of 10 based on 4 ratings

Tags:

Category: Περίεργα Νέα