Ακαδημία ποδοσφαίρου 185 εκ. δολαρίων δημιουργεί η Κίνα!

| 11:14 - 24 Μαρτίου 2016

Η Κίνα, η πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη, πρωταγωνιστεί με κάθε τρόπο στην προσπάθεια για ανάπτυξη σε πολλούς τομείς. Στο χώρο του ποδοσφαίρου όμως εξακλουθεί να βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο, αφού παρά το συνεχώς ωαυξανόμενο ενδιαφέρον των πολιτών και τις μεγάλες επενδύσεις των ομάδων ο όρος “Κινέζος ποδοσφαιριστής” ακούγεται κάτι σαν …ανέκδοτο. Έτσι η ηγεσία του Πεκίνου αποφάσισε να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη ακαδημία ποδοσφαίρου του κόσμου, την “Evergrande Foodball School”, που θα αναλάβει να φτιάξει μια γενιά Κινέχων ποδοσφαιριστών υψηλού επιπέδου.

Στην προσπάθεια αυτή το κινεζικό κράτος δεν “τσιγκουνεύτηκε” στα χρήματα με το συνολικό κόστος να φτάνει τα 185 εκατομμύρια δολλάρια!

perierga.gr - Ακαδημία Ποδοσφαίρου 185 εκ. δολαρίων απέκτησε η Κίνα!

«Δεν υπάρχει άλλη τέτοια παγκοσμίως», επισημαίνει το αμερικανικό δίκτυο CNN παραθέτοντας άφθονο φωτογραφικό υλικό από το εσωτερικό αλλά και τους εξωτερικούς χώρους της ακαδημίας. Πράγματι οι εικόνες είναι εντυπωσιακές, με πλήρως εξοπλισμένες εγξαταστάσεις και γήπεδα …όσο πιάνει το μάτι!

Το ιδιαίτερα φιλόδοξο εγχείρημα ολοκληρώθηκε τάχιστα, μέσα σε δέκα μόλις μήνες. «Γιατί θα πρέπει η Κίνα να πληρώνει για να αγοράζει παίκτες αντί να ξοδέψει μια καλή χρήματα και να αναλάβει εξολοκλήρου την αθλητική εκπαίδευση των νέων;» ήταν το σκεπτικό του Κινέζου προέδρου. Το κατά πόσο θα αποδόσει η προσπάθεια θα το δείξει ο χρόνος, αλλά δεν είναι απίθανο στο όχι πολύ μακρινό μέλλον να δούμε Κινέζους ποδοσφαιριστές να διαπρέπουν στα γήπεδα!

perierga.gr - Ακαδημία Ποδοσφαίρου 185 εκ. δολαρίων απέκτησε η Κίνα!
perierga.gr - Ακαδημία Ποδοσφαίρου 185 εκ. δολαρίων απέκτησε η Κίνα!

GD Star Rating
loading...
Ακαδημία ποδοσφαίρου 185 εκ. δολαρίων δημιουργεί η Κίνα!, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Tags: ,

Category: Περίεργες Φωτογραφίες