Άνθρωποι και Νεάντερταλ είχαν ερωτική επαφή πριν από 100 χιλιάδες χρόνια!

| 09:06 - 23 Μαρτίου 2016

Οι ερωτικές συνευρέσεις του σύγχρονου ανθρώπου με τον άνθρωπο του Νεάντερταλ χρονολογούνται πολύ νωρίτερα από ό,τι πιστεύαμε ως σήμερα. Αυτό τουλάχιστον ανακάλυψαν οι επιστήμονες που μέχρι πρότινος πίστευαν ότι τα δύο είδη είχαν αρχίσει να έχουν σχέσεις μόνον αφότου ο σύγχρονός άνθρωπος εγκατέλειψε την Αφρική, πριν από 60 χιλιάδες χρόνια. Τμήματα ανθρώπινου γενετικού υλικού, τα οποία ανιχνεύθηκαν στο γονιδίωμα ενός Νεάντερταλ, υποδεικνύουν ότι τα δύο είδη διασταυρώνονταν πριν από 100 χιλιάδες χρόνια.

perierga.gr - Άνθρωποι και Νεάντερταλ είχαν ερωτική επαφή πριν από 100 χιλιάδες χρόνια!

Ο δρ Σέρτζι Καστελάνο, του Ινστιτούτου Εξελικτικής Ανθρωπολογίας Μαξ Πλανκ της Γερμανίας, αναφέρει ότι οι νέες διαπιστώσεις διαδραματίζουν κομβικό ρόλο στην καλύτερη κατανόηση της Ιστορίας των προγόνων μας. Πηγή των νέων αποκαλύψεων για τη σεξουαλική ζωή των προγόνων μας είναι τα οστά μιας γυναίκας Νεάντερταλ που βρέθηκαν σε απομακρυσμένο σπήλαιο στα όρη Αλτάι στη Σιβηρία. Η γενετική ανάλυση των οστών έδειξε την ύπαρξη τμημάτων ανθρώπινου γενετικού υλικού, γεγονός που σημαίνει ότι τα δύο είδη (σύγχρονός άνθρωπος και Νεάντερταλ) είχαν διασταυρωθεί πριν από 100 χιλιάδες χρόνια. Βέβαια, παραμένει άγνωστο ποια ήταν η πληθυσμιακή πυκνότητα τόσο των Νεάντερταλ όσο και των σύγχρονων ανθρώπων σε περιοχές που βρίσκονται μεταξύ της Αραβίας και της Κίνας στη δεδομένη χρονική στιγμή.

Ακόμα, σύμφωνα με την έρευνα το σεξ ανάμεσα στον σύγχρονο άνθρωπο και τους Νεάντερταλ είχε ως αποτέλεσμα να κληρονομήσουμε από τα ξαδέλφια μας κάποια γονίδια που λειτουργούν στο ανοσοποιητικό μας σύστημα με τρόπο τέτοιο ώστε να είναι ευάλωτο σε διαφόρων ειδών αλλεργίες καθώς και επιπλοκές στο μεταβολισμό μας.

πηγή: newmoney.gr

GD Star Rating
loading...
Άνθρωποι και Νεάντερταλ είχαν ερωτική επαφή πριν από 100 χιλιάδες χρόνια!, 7.0 out of 10 based on 3 ratings

Tags:

Category: Περίεργα Νέα