Όσοι αργούν στα ραντεβού τους δεν είναι αγενείς!

| 09:12 - 8 Φεβρουαρίου 2016

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που καταφτάνουν μονίμως αργοπορημένοι στα ραντεβού τους. Με δικαιολογίες και διάφορες ιστορίες προσπαθούν να εξηγήσουν γιατί δεν τα πάνε και τόσο καλά με τον χρόνο… Οι επιστήμονες πάντως λένε πως ούτε αγενείς είναι ούτε δεν έχουν τρόπους. Για όλα φταίει απλώς το DNA. “Οι περισσότεροι άνθρωποι που αργούν, το κάνουν σε όλη τους τη ζωή και στις περισσότερες δραστηριότητές τους. Μάλιστα, οι μελέτες δείχνουν πως ένα συγκεκριμένο τμήμα του εγκεφάλου συσχετίζεται με την έννοια του χρόνου και την τυπικότητα ή μη στο χρόνο», αναφέρει χαρακτηριστικά ερευνητής από το Πανεπιστήμιο του Mandanao. Αν για τους συνεπείς υπάρχει ο χρόνος GMT (Greenwich Meantime), για τους μονίμως αργοπορημένους υπάρχει ο χρόνος NOT (Never On Time). Ο μέσος όρος βρίσκεται 45 λεπτά πίσω από το GMT.

perierga.gr - Η επιστήμη εξηγεί γιατί μερικοί αργούν στα ραντεβού τους!

Μια άλλη μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο, υπόστηρίζει πως υπάρχουν δύο τύπων ανθρώπων, οι Α και οι Β. Οι άνθρωποι τύπου Α είναι συνήθως ακριβείς, επειδή έχουν το «εγκεφαλικό – ενσωματωμένο» τους ρολόι. Οι άνθρωποι αυτοί υπολογίζουν ότι ένα λεπτό διαρκεί 58 δευτερόλεπτα. Οι άνθρωποι τύπου Β υπολογίζουν πως ένα λεπτό διαρκεί 77 δευτερόλεπτα! Μπορεί οι τελευταίοι να αργούν στα ραντεβού τους, ωστόσο είναι σε μόνιμη βάση λιγότερο αγχωμένοι, χαλαροί, απολαμβάνουν περισσότερο τη ζωή και είναι ατέρμονα αισιόδοξοι.

GD Star Rating
loading...
Όσοι αργούν στα ραντεβού τους δεν είναι αγενείς!, 3.3 out of 10 based on 4 ratings

Tags: , ,

Category: Περίεργα Νέα

  • John Paraskevopoulos

    Βλακειες! Ετσι κι εγω εχω ενα φιλο που μονιμως εστηνε ολη την παρεα στα ραντεβου. Μια δυο τρεις, μετα τα πηρα στο κρανιο κι ακουσε τετοιο μπινελικι που δεν ξαναργησε ποτε. Προφανως λοιπον με το μπινελικι του αλλαξα το dna.