Τουρίστες σκότωσαν μωρό δελφίνι για μια selfie!

| 19:06 - 21 Φεβρουαρίου 2016

Ένας όχλος τουριστών που περικύκλωσε ένα μωρό δελφίνι για να πάρει selfies κατάφερε να σκοτώσει το άτυχο θαλάσσιο θηλαστικό. Το περιστατικό έλαβε χώρα σε παραλία της Αργεντινής, όπου η μακρά παραμονή του μωρού δελφινιού έξω από το νερό είχε ως συνέπεια το θάνατό του από αφυδάτωση. Τα δελφίνια μπορεί να έχουν πνεύμονες όπως τα θηλαστικά της στεριάς και όχι βράγχια όπως τα ψάρια αλλά ζουν στο νερό γιατί εκεί προστατεύονται από την ηλιακή ακτινοβολία και τη ζέστη.

perierga.gr - Τουρίστες σκότωσαν μωρό δελφίνι για μια selfie!

Όταν απομακρύνονται από το νερό, ειδικά σε τόσο νεαρή ηλικία, ο θάνατος είναι θέμα χρόνου. Το παχύ και λιπαρό δέρμα που τα διατηρεί ζεστά στο ψυχρό νερό δεν μπορεί να προλάβει την αφυδάτωση του οργανισμού τους στη στεριά. Το νεαρό δελφίνι υπέφερε στα χέρια των ασυνείδητων και περιβαλλοντικά αναίσθητων τουριστών και τελικά πέθανε. Το νεαρό δελφίνι γνωστό και ως δελφίνι του ποταμού Λα Πλάτα (Franciscana) ανήκει σε ένα σπάνιο είδος που ενδημεί στα ανοιχτά των ακτών της νοτιοανατολικής Νοτίου Αμερικής. Τη φωτογραφία από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα έλαβε και ανάρτησε στο διαδίκτυο ο Hernan Korea.

perierga.gr - Τουρίστες σκότωσαν μωρό δελφίνι για μια selfie!
perierga.gr - Τουρίστες σκότωσαν μωρό δελφίνι για μια selfie!

GD Star Rating
loading...
Τουρίστες σκότωσαν μωρό δελφίνι για μια selfie!, 1.0 out of 10 based on 5 ratings

Tags:

Category: Περίεργα Νέα

  • maria

    kai stin teleutaia photo opos vlepoume afou exoun skotosei to delfini,sunexizoun na vgazoun photografies..imarton..imarton gia ola..roda einai omos k tha gurisei pou tha paei.