Τρώμε λιγότερο αρκεί να είμαστε μόνοι και να διαλέγουμε μικρό πιάτο!

| 17:25 - 17 Ιανουαρίου 2016

Για να πετύχει το αδυνάτισμα υπάρχουν δύο προϋποθέσεις: να σερβίρουμε το φαγητό και να τρώμε μόνοι μας, λένε Αυστραλοί επιστήμονες… Όπως γράφουν στην «Επιθεώρηση της Εταιρείας Έρευνας Καταναλωτών» (JACR), είναι πολλές οι κλινικές μελέτες που έχουν γίνει με διάφορα είδη πιάτων και τις επιδράσεις τους στην κατανάλωση τροφής, αλλά τα έως τώρα αποτελέσματα «ήταν ανάμικτα και αντιφατικά».

perierga.gr - Τρώμε λιγότερο αρκεί να είμαστε μόνοι και να διαλέγουμε μικρό πιάτο!

Για να δώσουν μια οριστική απάντηση, οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Bond, στο Κουίνσλαντ, ανέλυσαν συνδυαστικά μεταξύ τους 56 προγενέστερες μελέτες (σ.σ. αυτού του είδους η επιστημονική έρευνα λέγεται μετανάλυση). Το γενικό συμπέρασμα ήταν πως όταν διπλασιαζόταν το μέγεθος του πιάτου, αυξανόταν κατά 41% κατά μέσον όρο η ποσότητα του φαγητού που καταναλωνόταν.

Αντιθέτως, όταν μειωνόταν το μέγεθος του πιάτου κατά 30%, ελαττωνόταν επίσης κατά 30% η ποσότητα του φαγητού που καταναλωνόταν, αλλά υπό προϋποθέσεις. Η πρώτη προϋπόθεση ήταν να σερβίρουν οι εθελοντές μόνοι τους φαγητό στα μικρότερα πιάτα και η δεύτερη να μην τους παρακολουθεί κανείς όταν έτρωγαν, ειδάλλως έτρωγαν περισσότερο. Τα νέα ευρήματα απηχούν εκείνα πρόσφατης μελέτης του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αν αρχίσουμε να τρώμε σε μικρότερα πιάτα μπορούμε να μειώσουμε κατά σχεδόν 10% τις θερμίδες μας, δίχως καλά-καλά να το καταλάβουμε.

GD Star Rating
loading...
Τρώμε λιγότερο αρκεί να είμαστε μόνοι και να διαλέγουμε μικρό πιάτο!, 9.0 out of 10 based on 2 ratings

Tags: , ,

Category: Περίεργα Νέα

Σχολιάστε από το Facebook:

Σχολιάστε
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.