Όσο πιο πολλά φιλιά τόσο πιο καλά!

| 17:00 - 25 Αυγούστου 2015

Το φιλί. Έχει αποτυπωθεί στον καμβά, έχει εμπνεύσει στιχουργούς, έχει περιγραφεί με λέξεις. Ένα κακό φιλί στο πρώτο ραντεβού μπορεί να μην επιτρέψει να υπάρξει δεύτερο, ενώ ένα καλό φιλί, από την άλλη, είναι μια θετική ένδειξη για το πόσο συμβατοί μπορεί να γίνουν δυο μέχρι πρότινος παντελώς άγνωστοι. Πέρα από την απόλαυση του πράγματος, το φιλί έχει και οφέλη για την υγεία ένα σωρό.

perierga.gr - Όσο πιο πολλά φιλιά τόσο πιο καλά!

-Το μεγάλο πλεονέκτημα ενός φιλιού κρύβεται στην… υγρή του διάσταση. Το σάλιο που παράγεται καθαρίζει τα δόντια και βελτιώνει την υγιεινή της στοματικής κοιλότητας συνολικά.
-Ένα φιλί διαρκείας ενεργοποιεί τους μύες του προσώπου και ούτε λίγο ούτε πολύ τους γυμνάζει, συμβάλλοντας στη νεότητα της όψης.
-Ένας μελετητής από το πανεπιστήμιο του Louisville πάει το πράγμα ακόμη παραπέρα και εξηγεί πως ένα…πλήρες, ολοκληρωμένο φιλί ανάμεσα σε δυο εραστές κάνει καλό και στη σιλουέτα, αφού υπολογίζει πως οι εμπλεκόμενοι καίνε περίπου δυο θερμίδες στη διάρκεια ενός παθιασμένου φιλιού.
-Πάμε τώρα στη ψυχολογική διάσταση της ευεργεσίας του φιλιού στον οργανισμό. Με το φιλί, η ένταση που έχουμε μέσα μας φεύγει, το σώμα χαλαρώνει, οι μύες επίσης, το κορμί ανακουφίζεται αποβάλλοντας την αρνητική ενέργεια.
-Μάλιστα, κάποιοι ισχυρίζονται ότι το φιλί είναι μιας μορφής διαλογισμός, αφού αναγκάζει το μυαλό να σταματήσει να σκέφτεται και να επικεντρωθεί σε όσα κάνουν τα χείλη μεταξύ τους. Το φιλί απαιτεί μεγάλη αυτοσυγκέντρωση και δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει μηχανικά, άρα ο εγκέφαλος πραγματικά επικεντρώνεται σε αυτό που συμβαίνει, απολαμβάνοντας τη διαδικασία και αφήνοντας τον αρνητισμό στην άκρη.
-Το φιλί είναι μια πράξη πολύ προσωπική για αυτό μας επιτρέπει να συλλέξουμε πληροφορίες για τον άνθρωπο που είναι τόσο κοντά μας. Περιλαμβάνει εκ των πραγμάτων όλες τις αισθήσεις, γεγονός που μας δίνει τη δυνατότητα να «ψηλαφίσουμε» τον άλλο και να τον κατανοήσουμε σε μεγάλο βαθμό. Τα χείλη εξάλλου είναι γεμάτα αισθητήρες που λειτουργούν εντατικά στέλνοντας μηνύματα και πληροφορίες στον εγκέφαλο.

πηγή: clickatlife.gr

GD Star Rating
loading...
Όσο πιο πολλά φιλιά τόσο πιο καλά!, 8.5 out of 10 based on 2 ratings

Tags:

Category: Περίεργα Νέα