Πόσο κρασί πίνουν οι Ευρωπαίοι – Στην 8η θέση η Ελλάδα

| 19:03 - 16 Αυγούστου 2015

Η απόλαυση του κρασιού είναι αγαπημένη συνήθεια της ανθρωπότητας από τα αρχαία ακόμη χρόνια. Πρωταθλητές βέβαια στο… σπορ αυτό είναι οι Ευρωπαίοι πολίτες. Στο παρακάτω γράφημα που δημοσιεύει η ιστοσελίδα jakubmarian.com φαίνεται η κατανάλωση κρασιού στις χώρες της Ευρώπης.

Πρώτοι στην κατανάλωση αναδεικνύονται οι Πορτογάλοι, με μέση ετήσια κατανάλωση 55 λίτρα ανά κάτοικο, ενώ ακολουθεί η Γαλλία με 53 λίτρα. Η Ελλάδα βρίσκεται στην όγδοη θέση με 37 λίτρα ανά κάτοικο το χρόνο ενώ εντύπωση προκαλούν τα μόνο 18 λίτρα κρασιού που καταναλώνει ο μέσος Ισπανός κάθε χρόνο.

Perierga.gr - Πόσο κρασί πίνουν οι Ευρωπαίοι - Στην 8η θέση η Ελλάδα

GD Star Rating
loading...
Πόσο κρασί πίνουν οι Ευρωπαίοι - Στην 8η θέση η Ελλάδα, 9.4 out of 10 based on 5 ratings

Category: Περίεργα Νέα

  • markos

    Θα πρέπει μερικούς να τους προβληματίσει το γεγονός οτι γιά ευνόητους λόγους οι ταβέρνες και εστιατόρια στην Κυπρο, κατά κανόνα ΔΕΝ προσφέρουν χύμα κρασι (οπως παντού στην Ελλάδα) σε ανθρώπινες τιμές αλλά εμφιαλωμένα σε απίστευτα ακριβές τιμες κάτι που αναγκάζει τον Κύπριο αλλά και επισκέπτη να πιει λιγώτερο ή καθόλου διότι το χρυσοπληρώνει. Κρασί στο ράφι 3.20 ευρω ταβέρνα στη Λεμεσό μας το χρέωσε 22 ευρω και φυσικά αρνήθηκα να πληρώσω. Τό ίδιο συμβαίνει και με το εμφιαλωμένο νερό , σε τιμές εξωφρενικες (Hilton Park, E-Hotel κλπ απιστευτο 4.50 η μικρή φιάλη) δηλαδή πιο ακριβό από τα γαλλικά αρώματα, και οι καταναλωτές απλά δεν αντιδρούν. Και μετά μιλαμε για τουρισμό σέ μιά χωρα όπου η ενίοτε τριτοκοσμική “φιλοξενία” προσφέρεται απο τέως σοβιετικούς ούτε καν στη δική μας γλώσσα, και όχι από Κυπρίους.