Ασύμμετρη κατοικία εμπνέεται από τους Δολομίτες!

| 08:42 - 1 Ιουνίου 2015

Η κατοικία βρίσκεται στην Ιταλία και σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Plan Bureau με σκοπό να ενσωματωθεί πλήρως στο φυσικό περιβάλλον. Με θέα στους Δολομίες, η κατοικία αποτελείται από ξύλινα πολύγωνα οι γωνίες των οποίων θυμίζουν τις κορυφές της ιταλικής οροσειράς. Η κατοικία διαθέτει γυάλινα ανοίγματα για απεριόριστη θέα στο βουνό, ενώ τα κεκλιμένα επίπεδα προσφέρουν καλύτερη οπτική από όπου κι αν κοιτάξεις. Ο σχεδιασμός ακολουθεί minimal γραμμές και η δομή μοιάζει με “πεταμένα κουτιά” στη φύση, όπως λέει χαρακτηριστικά ο δημιουργός. “Έχουμε πλήρως προσαρμοστεί στις ανάγκες της φύσης που εδώ επιτάσσουν κατασκευές λιτές και ιδιαίτερες. Η απλότητα του εσωτερικού “συγκρούεται” με την αντισυμβατικότητα του σχεδιασμού, δίνοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα”, συμπληρώνει ο αρχιτέκτονας.

perierga.gr - Ασύμμετρη κατοικία εμπνέεται από το φυσικό περιβάλλον
perierga.gr - Ασύμμετρη κατοικία εμπνέεται από το φυσικό περιβάλλον
perierga.gr - Ασύμμετρη κατοικία εμπνέεται από το φυσικό περιβάλλον
perierga.gr - Ασύμμετρη κατοικία εμπνέεται από το φυσικό περιβάλλον
perierga.gr - Ασύμμετρη κατοικία εμπνέεται από το φυσικό περιβάλλον
perierga.gr - Ασύμμετρη κατοικία εμπνέεται από το φυσικό περιβάλλον
perierga.gr - Ασύμμετρη κατοικία εμπνέεται από το φυσικό περιβάλλον

GD Star Rating
loading...
Ασύμμετρη κατοικία εμπνέεται από τους Δολομίτες!, 8.5 out of 10 based on 4 ratings

Tags: ,

Category: Περίεργες Φωτογραφίες