Φυλή στις Άνδεις έχει φυσική αντοχή στο αρσενικό!

| 13:14 - 21 Μαρτίου 2015

Τους πρώτους ανθρώπους που έχουν αναπτύξει φυσική αντοχή στην εξαιρετικά δηλητηριώδη ουσία αρσενικό εντόπισαν Σουηδοί επιστήμονες σε πληθυσμούς που ζουν στην οροσειρά των Άνδεων. Εδώ και χιλιάδες χρόνια σε μερικές περιοχές των Άνδεων οι άνθρωποι έχουν εκτεθεί σε υψηλά επίπεδα αρσενικού, εξαιτίας ενός φυσικού φαινομένου που συμβαίνει όταν το αρσενικό που βρίσκεται στο ηφαιστειακό βραχώδες υπόστρωμα απελευθερώνεται στα υπόγεια ύδατα.

perierga.gr - Φυλή στις Άνδεις έχει φυσική αντοχή στο αρσενικό!

Σταδιακά, μέσα από μια αργή δηλητηρίαση, ο οργανισμός των κατοίκων έχει προσαρμοστεί, ώστε να ανέχεται το αρσενικό, μια δυνητικά φονική ουσία, η οποία έχει «πρωταγωνιστήσει» σε ουκ ολίγες ιστορίες φόνου στη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο. Η εν λόγω ουσία είναι κατ’ εξοχήν επικίνδυνη για τα μικρά παιδιά και για τους ανθρώπους στο απόγειο της αναπαραγωγικής ηλικίας τους.

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής την καθηγήτρια Κάριν Μπρόμπεργκ του Ιατρικού Ινστιτούτου Καρολίνσκα και του Πανεπιστημίου της Ουψάλα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό μοριακής βιολογίας “Molecular Biology and Evolution”, ανέλυσαν γενετικά δείγματα από 124 γυναίκες των Άνδεων. Η ανάλυση έφερε στο φως την προστατευτική μετάλλαξη ενός γονιδίου (του AS3MT) στο χρωμόσωμα 10, η οποία συνέβη πριν από 7.000 έως 10.000 χρόνια, και χάρη στην οποία οι κάτοικοι αντέχουν σήμερα το αρσενικό.

πηγή: news.gr

GD Star Rating
loading...
Φυλή στις Άνδεις έχει φυσική αντοχή στο αρσενικό!, 10.0 out of 10 based on 4 ratings

Tags: ,

Category: Περίεργα Νέα