Σπάνιο ελάφι με χαυλιόδοντες εντοπίστηκε μετά από 60 χρόνια!

| 09:10 - 4 Νοεμβρίου 2014

Ένα σπάνιο αρσενικό ελάφι  με χαυλιόδοντες, το ελάφι Μασκ, εντόπισαν επιστήμονες της οργάνωσης Wildlife Conservation, στο Αφγανιστάν. Το ελάφι Μασκ, το οποίο  διαθέτει μικρούς χαυλιόδοντες, είναι κοντόχοντρο και δεν έχει κέρατα. Το είδος αυτό του ελαφιού είχε να εμφανιστεί στην περιοχή από το 1948, επειδή οι λαθροθήρες το κυνηγούν με μανία εξαιτίας του πολύτιμου αρωματικού υγρού που κρύβουν στους αδένες τους τα αρσενικά.

Perierga.gr - Σπάνιο ελάφι με χαυλιόδοντες εντοπίστηκε μετά από 60 χρόνια!Το ελάφι Μάσκ της Σιβηρίας, παρόμοιο είδος με αυτό του Αφγανιστάν

Το υγρό αυτό χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική της Ασίας και στην αρωματοποιία και οι λαθροθήρες εξόντωσαν τον μεγαλύτερο αριθμό αυτών των ελαφιών, σκοτώνοντας αδιάκριτα αρσενικά και θηλυκά, αν και το πολύτιμο αρωματικό υγρό βρίσκεται μόνο μέσα σε ένα σάκο με αρωματικούς αδένες στην κοιλιά των αρσενικών ελαφιών.

Μόνο τα αρσενικά ελάφια που φέρουν χαυλιόδοντες για να έχουν την δυνατότητα να «παλέψουν» με τα άλλα αρσενικά για την διεκδίκηση των συντρόφων τους κατά την περίοδο της αναπαραγωγής.

GD Star Rating
loading...
Σπάνιο ελάφι με χαυλιόδοντες εντοπίστηκε μετά από 60 χρόνια!, 8.5 out of 10 based on 4 ratings

Category: Περίεργα Νέα