Ρομποτικός ψήστης ετοιμάζει 360 χάμπουργκερ την ώρα

| 09:21 - 4 Σεπτεμβρίου 2014

Perierga.gr - Ρομποτικός ψήστης ετοιμάζει 360 χάμπουργκερ την ώραΟι εργαζόμενοι σε αλυσίδες φαστ-φουντ έρχονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας: αμερικανική εταιρεία λανσάρει ένα ρομπότ που παρασκευάζει ένα χάμπουργκερ ανά δέκα δευτερόλεπτα -και δίνει έτσι νέα έννοια στον όρο «γρήγορο φαγητό».

Όταν λάβει την παραγγελία του πελάτη, το Burger Bot της Momentum Machines φτιάχνει επιτόπου τον κιμά, κόβει ντομάτες και πίκλες σε φέτες, ψήνει το μπιφτέκι, συναρμολογεί το σάντουιτς και το παραδίδει έτοιμο σε σακουλάκι.

Στη σημερινή του μορφή, το ρομπότ καταλαμβάνει επιφάνεια 2,3 τετραγωνικών μέτρων. Η εταιρεία υπόσχεται μάλιστα ότι η επόμενη έκδοση της μηχανής θα μπορεί να ετοιμάζει διάφορα μείγματα κιμά, όπως «ένα τρίτο χοιρινό και δύο τρίτα κρέας βίσονα μόλις δώσετε την παραγγελία».

Ο ελληνικής καταγωγής Αλέξανδρος Βαρδακώστας, συνιδρυτής της Momentum Machines, δεν μασάει τα λόγια του για τις προοπτικές του ρομποτικού ψήστη. Η μηχανή «δεν προορίζεται να κάνει τους υπαλλήλους πιο αποδοτικούς. Προορίζεται να τους εξαφανίσει εντελώς» είχε πει παλαιότερα ο ίδιος στο Xconomy.

πηγή: in.gr

GD Star Rating
loading...
Ρομποτικός ψήστης ετοιμάζει 360 χάμπουργκερ την ώρα, 4.0 out of 10 based on 3 ratings

Category: Περίεργα Νέα