Σταματώντας το χρόνο – Βρετανός επέλεξε να ζει στο 1946

| 15:27 - 12 Ιουλίου 2014

O 35χρονος Βρετανός Ben Sansum δεν εντυπωσιάζεται από τα high-tech gadgets, τις σύγχρονες συσκευές ή το διαδίκτυο. Αντίθετα, ο ίδιος προτιμά την παλιά γοητεία της δεκαετίας του 1940. Έτσι, όταν αγόρασε ένα μικρό εξοχικό σπίτι της βικτωριανής αποχής πριν από λίγα χρόνια, εργάστηκε πολύ σκληρά για να το μετατρέψει σε τέλειο σπίτι της εποχής του ’40. Τώρα, περιβάλλεται από έπιπλα και συσκευές του 1940 ή και παλαιότερα ενώ απιπλέον έχει υιοθετήσει και το ντύσιμο της εποχής εκείνης.

Το παράξενο ενδιαφέρον του Ben ξεκίνησε στην ηλικία των 12, όταν ο θείος του του έδωσε ένα ραδιόφωνο του 1940. «Υποθέτω ότι ήμουν πάντα το αστείο αγόρι στο σχολείο που είχε αυτό το παράξενο ενδιαφέρον», είπε. “Σιγά-σιγά, καθώς μεγάλωνα, μου άρεσε η μουσική και η μόδα. Είμαι 35 τώρα και θα ζω άντα έτσι.”

«Δεν θα μπορούσα να ζήσω σε ένα σύγχρονο σπίτι με μοντέρνους εσωτερικούς χώρους,” παραδέχεται ο Ben. “Μου αρέσει αυτό το χρονικό διάστημα, μου αρέσει το πνεύμα της κοινότητας. Δεν θέλω να δοξάσω τον πόλεμο, μου αρέσουν όλα τα πράγματα που οδηγούν τα μυαλά των ανθρώπων μακριά από τον πόλεμο, η μουσική, η μόδα και τα αυτοκίνητα. Τα πράγματα ήταν όλα βρετανικής κατασκευής και φτιαγμένα για να αντέξουν στο χρόνο. Κάθε γωνιά του σπιτιού του είναι γεμάτη με παλιά αντικείμενα που φαίνονται όμως σαν καινούργια.

Perierga.gr - Σταματώντας το χρόνο - Βρετανός επέλεξε να ζει στο 1946

Ο Ben συγκέντρωσε αντικείμενα της εποχής από συγγενείς και φίλους και όσα δεν μπόρεσε να βρει κατασκέυασε αντίγραφά τους. Σύμφωνα με τον Ben, η «καρδιά του σπιτιού» είναι η βικτοριανή κουζίνα από τη δεκαετία του 1890, σε άριστη λειτουργική κατάσταση. Ο Ben προσπαθεί να έχει στο σπίτι του μόνο αντικείμενα και τεχνολογίες της εποχής του 1940. Χαρακτηριστικό είναι ότι διαθέτει μια μάσκα αερίου έτοιμη για χρήση σε περίπτωση… αεροπορικής επιδρομής, όπως είχαν κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Perierga.gr - Σταματώντας το χρόνο - Βρετανός επέλεξε να ζει στο 1946

Αλλά μερικά από τα πράγματα στο σπίτι είναι τόσο παλιά, δεν λειτουργούν πολύ καλά πια καθώς δεν είναι συμβατά με τη σύγχρονη τεχνολογία. Όπως το τηλέφωνο παλαιού τύπου που Ben, που μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο για να λαμβάνει κλήσεις. Ο ίδιος παραδέχεται ότι έχει κάνει μερικούς συμβιβασμούς με σύγχρονες ανέσεις που είναι καλά κρυμμένες στο σπίτι. “Δεν έχω φούρνο μικροκυμάτων ή πλυντήριο πιάτων, αλλά έχω ένα ψυγείο, φοβάμαι», είπε. “Κρύβω μια τηλεόραση επίπεδης οθόνης μου πίσω από ένα vintage ράφι περιοδικών”. Συνήθιζε επίσης να οδηγεί ένα Morris 12 του 1939, αλλά τώρα οδηγεί ένα Vauxhall Meriva για να πηγαίνει στη δουλειά του.

GD Star Rating
loading...
Σταματώντας το χρόνο - Βρετανός επέλεξε να ζει στο 1946, 7.6 out of 10 based on 7 ratings

Category: Περίεργα Νέα