Αυτός ο Σουηδός έχει “γράψει” 2,7 εκατομμύρια άρθρα της Wikipedia!

| 16:15 - 22 Ιουλίου 2014

Εάν η συγγραφή 10.000 άρθρων ημερησίως σας φαίνεται ένα νούμερο πέρα από κάθε φαντασία, ήρθε η ώρα να γνωρίσετε τον Σουηδό Sverker Johansson. Τον καθηγητή φυσικής και πολιτικό μηχανικό με πτυχία στη Γλωσσολογία, τα Oικονομικά και την Mοριακή Φυσική ο οποίος, όπως δήλωσε στη Wall Street Journal, έχει αναπτύξει ένα σύστημα αυτόματης γραφής -γνωστό και ως bot- που βρίσκεται πίσω από 2,7 εκατομμύρια άρθρα της Wikipedia. Δηλαδή το 8,5% του συνολικού περιεχομένου της. Όπως εξηγεί ο Johansson το σύστημα που ανέπτυξε, ονόματι Lsjbot, μέσω αλγορίθμου, τραβά πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές, τις οποίες μετέπειτα συνθέτει σε ένα κατανοητό κείμενο.

perierga.gr - Αυτός ο Σουηδός έχει "γράψει" 2,7 εκατομμύρια άρθρα της Wikipedia!

Να σημειωθεί ότι ένας μεγάλος αριθμός άρθρων του αφορούν στην ταξινόμηση εντόμων ή σε μικρές πόλεις των Φιλιππίνων καθότι η γυναίκα του κατάγεται από εκεί. Όπως αναφέρει το Popular Science, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται ειδικά προγράμματα bot για τη συγγραφή κειμένων, αφού ήδη μεγάλες αίθουσες σύνταξης χρησιμοποιούν παρόμοιες τεχνολογίες για να μεταδίδουν ακαριαία, έκτακτα γεγονότα, όμως αρκετοί συγγραφείς της Wikipedia αντιδρούν αρνητικά στην ιδέα του Johansson. O ίδιος, πάντως υπερασπίζεται το κατόρθωμά του λέγοντας ότι τα άρθρα του είναι πάντα ακριβή. Δείτε τον στο παρακάτω βίντεο.

πηγή: lifo.gr

GD Star Rating
loading...
Αυτός ο Σουηδός έχει "γράψει" 2,7 εκατομμύρια άρθρα της Wikipedia!, 9.6 out of 10 based on 5 ratings

Tags:

Category: Περίεργα Νέα

  • Football Maniac

    Το περίεργο στο συγκεκριμένο άρθρο είναι πως ο τύπος είναι Φυσικός και Πολιτικός Μηχανικός και έχει πτυχία και στην Γλωσσολογία αλλά και Οικονομικά,Παίζει να’χει τέσσερα πτυχία και αυτό είναι άξιο θαυμασμού όχι τόσο ο αλγόριθμος που χρησιμοποιεί,για να γράφει άρθρα στην βικιπαίδια,βέβαια άλλο επίπεδο ζωής στην Σουηδία με μηδενικό ποσοστό ανεργίας και άλλο Ελλάδα. Αν έμενα Σουηδία και είχα δικιά μου σταθερή δουλειά μπορεί να πήγαινα και για τρίτο πανεπιστημιακό πτυχίο τώρα.