Ανακυκλωμένο νερό τουαλέτας για το διψασμένο Τέξας

| 18:10 - 10 Ιουλίου 2014

Perierga.gr - Ανακυκλωμένο νερό τουαλέτας για το διψασμένο ΤέξαςΑντιμέτωπες με τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 60 ετών, τρεις διψασμένες πόλεις του Τέξας αναγκάζονται να στραφούν σε ακραίες λύσεις: το νερό της βρύσης προέρχεται από επεξεργασμένα αστικά λύματα.

Την Τετάρτη, η κωμόπολη του Ουίτσιτα Φολς, με πληθυσμό 100.000 ατόμων, άρχισε να ανακυκλώνει εκατομμύρια λίτρα λυμάτων, τα οποία περνούν αρχικά από βιολογικό καθαρισμό ώστε να πληρούν τα στάνταρτ. Το καθαρισμένο νερό διοχετεύεται στη συνέχεια σε έναν αγωγό 20 χιλιομέτρων που καταλήγει σε μια ακόμα μονάδα επεξεργασίας και απολύμανσης.

Ανάλογο σχέδιο θα υλοποιήσει η πόλη του Μπράουνγουντ, με πληθυσμό 20.000 κατοίκων, ενώ η πόλη του Μπιγκ Σπρινγκ (η ειρωνία είναι ότι το όνομα σημαίνει «Μεγάλη Πηγή») ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση, στην οποία τα λύματα αναμειγνύονται με καθαρό νερό σε έναν ταμιευτήρα πριν τον καθαρισμό τους. Το νερό τελικά φιλτράρεται με τη διαδικασία της αντίστροφης ώσμωσης, η οποία βασίζεται σε ημιπερατές μεμβράνες.

Η λειψυδρία που πλήττει την πολιτεία του Τέξας από το 2010 θεωρείται η χειρότερη από το 1950. Στο Ουίτσιτα Φολς έχει κηρυχθεί «καταστροφή ξηρασίας Επιπέδου 5» και το πότισμα των κήπων απαγορεύεται.

Η πληρότητα των ταμιευτήρων νερού έχει πέσει στο 20% και, παρά τη χρήση ανακυκλωμένων λυμάτων, το νερό θα έχει στερέψει μέχρι τον Αύγουστο του 2016.

Οριστική λύση θα μπορούσαν να δώσουν μόνο οι βροχές, οι οποίες όμως δεν λένε να έρθουν παρά τα πειράματα βομβαρδισμού των νεφών.

πηγή: in.gr

GD Star Rating
loading...
Ανακυκλωμένο νερό τουαλέτας για το διψασμένο Τέξας, 5.5 out of 10 based on 4 ratings

Category: Περίεργα Νέα