Η… κάθοδος των χελωνών!

| 15:01 - 21 Ιουνίου 2014

Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά φαινόμενα της φύσης. Το να βλέπεις χιλιάδες χελώνες να βγαίνουν από τη θάλασσα και να καταλαμβάνουν παραλία της Κόστα Ρίκα είναι –αν μη τι άλλο- κάτι ξεχωριστό.

Οι συγκεκριμένες βγαίνουν κατά χιλιάδες μόνο μία φορά το χρόνο και κατευθύνονται στην παραλία Οστιονάλ της Κόστα Ρίκα. Πρόκειται για θαλάσσιες χελώνες Όλιβ Ρίντλεϊ (ή αλλιώς Ρίντλει του Ειρηνικού). Αυτό είναι το είδος τους και εμφανίζονται σε ζεστά και τροπικά κλίματα, γι’ αυτό και ζουν στον Ειρηνικό και τον Ινδικό ωκεανό.

Μερικές μέρες πριν τη νέα σελήνη αρχίζει η… κάθοδος των χελωνών. Είναι μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις συγχρονισμένης ωοτοκίας στον κόσμο. Κάθε χελώνα θα αφήσει από 80 έως 100 αυγά σε μια ρηχή «φωλιά» πριν επιστρέψουν στον ωκεανό.

Perierga.gr -  Η... κάθοδος των χελωνών!

Perierga.gr -  Η... κάθοδος των χελωνών!

Perierga.gr -  Η... κάθοδος των χελωνών!

Perierga.gr -  Η... κάθοδος των χελωνών!

Περισσότερα από δέκα εκατομμύρια αυγά θα τοποθετηθούν στην παραλία, αλλά ένα μικρό μέρος από αυτά θα εκκολαφθεί και ακόμη λιγότερα από τα χελωνάκια που θα γεννηθούν θα καταφέρουν να φτάσουν στον ωκεανό. Γι’ αυτό και οι μαμάδες-χελώνες ψάχνουν τα πιο ασφαλή μέρη για να κρύψουν τα αυγά τους.

GD Star Rating
loading...
Η... κάθοδος των χελωνών!, 9.0 out of 10 based on 3 ratings

Tags: , ,

Category: Περίεργες Φωτογραφίες

Σχολιάστε από το Facebook:

Σχολιάστε
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.