Το πιο υγρό μέρος στον πλανήτη!

| 16:08 - 28 Οκτωβρίου 2013

Οι δρόμοι γίνονται ποτάμια και τα χωράφια… τεράστιες, λασπώδεις εκτάσεις.

Οι κάτοικοι της πόλης Mawsynram στη βορειοανατολική Ινδία, που δεν κάνουν βήμα χωρίς ομπρέλα, βλέπουν συχνά τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν, όμως επιμένουν ότι οι περίοδοι ξηρασίας… είναι χειρότερες!

Perierga.gr -  Το πιο υγρό μέρος στον πλανήτη

Όμως επειδή η ζωή συνεχίζεται κι εκείνοι πρέπει να δουλέψουν στα χωράφια, έχουν φροντίσει ακόμη να κατασκευάσουν «ειδικές ομπρέλες εργασίας», που μοιάζουν σαν καλάθια σε σχήμα καβουκιού.

Οι μουσώνες στην ορεινή αυτή περιοχή, κοντά στα σύνορα με το Bangladesh, προκαλούν το ενδιαφέρον των τουριστών, οι οποίοι πηγαίνουν εκεί για να δουν από κοντά το μέρος όπου κάθε χρόνο πέφτουν κάτα μέσο όσο 12 μέτρα νερό (20 φορές πιο πολύ από τη μέση βροχή που πέφτει στο… –βροχερό κατά τ’ άλλα- Λονδίνο)!

Perierga.gr -  Το πιο υγρό μέρος στον πλανήτη

Φυσικά, το δεύτερο πιο υγρό μέρος της Γης είναι το… διπλανό χωριό Cherrapunji.

«Τα τελευταία χρόνια έρχονται αρκετοί τουρίστες στην περιοχή, για να δουν από κοντά πώς είναι να ζει κανείς σε τέτοιες συνθήκες, κάτι που δίνει στους κατοίκους ένα έξτρα εισόδημα» είπε ο 47χρονος φωτογράφος Johnny Haglund στη MailOnline.

Perierga.gr -  Το πιο υγρό μέρος στον πλανήτη

«Οι ντόπιοι μου είπαν ότι η περίοδος της ξηρασίας είναι χειρότερη από πολλές απόψεις. Δυσκολεύονται πολύ να βρουν νερό για να πιουν και να πλυθούν» πρόσθεσε.

Σπάνια έχει ζέστη στην περιοχή με τη μέση θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 βαθμούς Κελσίου τον Ιανουάριο, μέχρι 20 βαθμούς Κελσίου τον Αύγουστο.

Perierga.gr -  Το πιο υγρό μέρος στον πλανήτη

Από την άλλη, το πιο ξηρό μέρος της Γης, η έρημος Ατακάμα στη Χιλή, δεν έχει δει ούτε σταγόνα βροχής σε μερικά τμήματά της τα τελευταία 500 χρόνια!

πηγή: newsbeast.gr

GD Star Rating
loading...
Το πιο υγρό μέρος στον πλανήτη!, 9.8 out of 10 based on 4 ratings

Category: Περίεργες Φωτογραφίες