Χρησιμοποιήστε έξυπνα το αλεύρι (πέρα από τη μαγειρική)!

| 14:58 - 17 Σεπτεμβρίου 2013

Το αλεύρι αποτελεί ένα από τα πιο βασικά συστατικά σε διάφορες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής και οι περισσότεροι κάπως έτσι το γνωρίζουν. Κι όμως εκτός από το να φουσκώνει πίτες και κέικ ή να δένει σάλτσες χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό διάφορων αντικειμένων που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας, ακόμα και για να απομακρύνουμε έντομα ή να διασκεδάσουμε τις ελεύθερες ώρες των παιδιών μας. Η λίστα που ακολουθεί είναι ιδιαίτερα κατατοπιστική:

perierga.gr - Χρησιμοποιήστε έξυπνα το αλεύρι (πέρα από τη μαγειρική)!

1. Φτιάξτε πήλινα στολίδια
Ανακατέψτε 3 φλιτζάνια αλεύρι με 1 φλιτζάνι νερό, ¼ φλιτζανιού αλάτι και 1-2 κουταλιές φυτικό λάδι. Μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες από χρωστικές τροφίμων της επιλογής σας για να δημιουργήσετε ένα χρωματιστό αποτέλεσμα. Ζυμώστε καλά, δώστε το σχήμα που επιθυμείτε και ψήστε στο φούρνο για μία ώρα περίπου στους 250 βαθμούς! Χρησιμοποιήστε τον τρόπο αυτό για να φτιάξετε, για παράδειγμα, χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμήστε αφήνοντας τη φαντασία σας ελεύθερη.

2. Φτιάξτε πλαστελίνη για τα παιδιά
Αναμείξτε 2 φλιτζάνια αλεύρι με 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, 1 φλιτζάνι αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι. Προαιρετικά ρίξτε μερικές σταγόνες από χρωστικές τροφίμων για να έχετε ποικιλία αποχρώσεων. Φυλάξτε σε πλαστική σακούλα ή δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και τα παιδιά θα σας λατρέψουν!
3. Διώξτε τα μυρμήγκια μακριά
Ρίξτε αλεύρι στο σημείο που βλέπετε τα μυρμήγκια να περπατάνε, δηλαδή πάνω στην «οδό» που ακολουθούν καθημερινά.

perierga.gr - Χρησιμοποιήστε έξυπνα το αλεύρι (πέρα από τη μαγειρική)!

4. Καθαρίστε τα ανοξείδωτα σκεύη από άλατα
Βάλτε λίγο αλεύρι σε ένα μαλακό πανί και τρίψτε το νεροχύτη, τις κατσαρόλες κ.λπ. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και στεγνώστε. Η γυαλάδα θα σας εντυπωσιάσει.

5. Γυαλίστε τα χάλκινα αντικείμενα
Φτιάξτε μια πάστα από ίσα μέρη αλεύρι, αλάτι και λευκό ξίδι. Εφαρμόστε στο μέταλλο και αφήστε να στεγνώσει καλά. Ο χαλκός θα γίνει σαν καινούριος.

perierga.gr - Χρησιμοποιήστε έξυπνα το αλεύρι (πέρα από τη μαγειρική)!

7. Ανανεώστε την τράπουλα
Βάλτε σε μια χάρτινη σακούλα ¼ φλιτζάνι αλεύρι και κλείστε εκεί τα παιγνιόχαρτα. Ανακινήστε και αφήστε για 1 ώρα περίπου. Το αλεύρι θα απορροφήσει όλους τους αόρατους λιπαρούς λεκέδες που υπάρχουν πάνω στα χαρτιά από τα λερωμένα δάχτυλα που τα πιάνουν.

 

GD Star Rating
loading...
Χρησιμοποιήστε έξυπνα το αλεύρι (πέρα από τη μαγειρική)!, 9.5 out of 10 based on 2 ratings

Tags:

Category: Περίεργα Νέα

Σχολιάστε από το Facebook:

Σχολιάστε
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.