Ο πρώτος γύρος του κόσμου με αυτοκίνητο!

| 15:00 - 5 Ιουλίου 2013

Μπορεί να ακούγεται περίεργο ιδιαίτερα αν λάβουμε υπ’ όψιν τις κοινωνικές συνθήκες στις αρχές του περασμένου αιώνα, αλλά ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε στον κόσμο με αυτοκίνητο ήταν γυναίκα. Για να ακριβολογούμε ήταν ένα ζευγάρι ανθρώπων που ταξίδεψαν μαζί αλλά η Γερμανίδα Clärenore Stinnes ήταν αυτή που οργάνωσε και το εγχείρημα, καθώς γνώρισε το μετέπειτα συζυγό της μόλις δύο ημέρες πριν αναχωρήσει για το ταξίδι.

Η Clärenore Stinnes, επαγγελματίας οδηγός αγώνων και ο Σουηδός κινηματογραφιστής Carl-Axel Söderström ξεκίνησαν το ταξίδι τους στις 25 Μαΐου 1927 με ένα Adler Standard 6 συνοδευόμενοι από 2 μηχανικούς και ένα όχημα με εξοπλισμό.

perierga.gr - Ο πρώτος γύρος του κόσμου με αυτοκίνητο έγινε από γυναίκα!

Το ταξίδι ήταν χορηγία από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία και ακολούθησε την εξής πορεία: Βαλκάνια, Βηρυτός, Δαμασκός, Βαγδάτη, Τεχεράνη, Μόσχα, στη συνέχεια ταξίδεψαν στη Σιβηρία, διέσχισαν την παγωμένη λίμνη Βαϊκάλη και την έρημο Γκόμπι και έφτασαν στο Πεκίνο. Με πλοίο πήγαν στην Ιαπωνία, στη Χαβάη και στη Νότια Αμερική. Μέχρι το Μπουένος Άιρες και μετά Βανκούβερ και Νέα Υόρκη. Ταξίδεψαν με πλοίο στη Χάβρη και έφτασαν με το αυτοκίνητό τους στο Βερολίνο στις 24 Ιουνίου του 1929, μετά από ένα ταξίδι 47.000 χιλιομέτρων! Μετά την επιστροφή τους παντρεύτηκαν και έζησαν στη Σουηδία όπου απέκτησαν τρία παιδιά, ενώ υιοθέτησαν αρκετά. Ο Söderström πέθανε το 1976, σε ηλικία 83 ετών, ενώ η Stinnes έζησε άλλα 14 χρόνια.

perierga.gr - Ο πρώτος γύρος του κόσμου με αυτοκίνητο έγινε από γυναίκα!

perierga.gr - Ο πρώτος γύρος του κόσμου με αυτοκίνητο έγινε από γυναίκα!

GD Star Rating
loading...
Ο πρώτος γύρος του κόσμου με αυτοκίνητο!, 5.3 out of 10 based on 3 ratings

Category: Περίεργα Νέα