Το Voyager-1 εγκατέλειψε το ηλιακό σύστημα!

| 09:23 - 21 Μαρτίου 2013

Ιστορία έγραψε το Voyager-1 το οποίο σύμφωνα με ανακοίνωση ερευνητών στις ΗΠΑ βρίσκεται πλέον έξω από τα σύνορα του ηλιακού μας συστήματος.

Perierga.gr - Το Voyager-1 εγκατέλειψε το ηλιακό σύστημα!

Το Voyager-1 εκτοξεύτηκε το 1977 και αποστολή του ήταν να μελετήσει τους πιο μακρινούς πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος αλλά μαζί με το δίδυμο σκάφος Voyager-2 που εκτοξεύτηκε με διαφορά λίγων εβδομάδων συνέχισαν το ταξίδι τους. Προς έκπληξη των επιστημόνων τα δύο σκάφη εξακολούθησαν να λειτουργούν κανονικά και να αποστέλλουν δεδομένα από τις εσχατιές του ηλιακού μας συστήματος. Επιστήμονες του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Νέου Μεξικού με άρθρο τους που θα δημοσιευθεί στην επιθεώρηση «Geophysical Research Letters» υποστηρίζουν ότι το Voyager-1 έκανε το ιστορικό πέρασμα από το ηλιακό μας σύστημα στο διαστρικό κενό.

Το Voyager-1 είναι το πρώτο ανθρώπινο δημιούργημα που καταφέρνει να ταξιδέψει τόσο μακριά. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε απόσταση περίπου 18 δισ. χλμ από τη Γη ενώ το Voyager-2 το ακολουθεί σε απόσταση περίπου 3 δισ. χλμ. Για να καταλάβουμε το μέγεθος της απόστασης, ο Ήλιος απέχει από τη Γη περίπου 150 εκ χλμ, δηλαδή το Voyager-1 έχει διανύσει την απόσταση αυτή 120 φορές!!!

Αν και η NASA δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει επίσημα το γεγονός, είναι βέβαιο πως τις επόμενες ημέρες θα επιβεβαιωθεί πως το Voyager-1 εγκατέλειψε το ηλιακό μας σύστημα. Οι επιστήμονες πάντως περιμένουν με αγωνία να λάβουν δεδομένα από το ερευνητικό σκάφος όταν αυτό βρεθεί στο διαστρικό κενό τα οποία όπως είναι ευνόητο μπορεί να αποδειχθούν εξαιρετικά χρήσιμα.

GD Star Rating
loading...
Το Voyager-1 εγκατέλειψε το ηλιακό σύστημα!, 10.0 out of 10 based on 6 ratings

Tags:

Category: Περίεργα Νέα

Σχολιάστε από το Facebook:

Σχολιάστε
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.