Μύθος ότι οι γυναίκες κάνουν πράγματα ταυτόχρονα!

| 09:08 - 25 Οκτωβρίου 2012

Μια σουηδική επιστημονική έρευνα κατέρριψε τον μύθο ότι οι γυναίκες είναι πιο ικανές από τους άνδρες στο να διαχειρίζονται ταυτόχρονα πολλά διαφορετικά πράγματα, όπως ανέφερε σήμερα ένας από τους συγγραφείς της.

Αντίθετα με όσα υποστηρίζει ο μύθος “τα αποτελέσματα της έρευνάς μας δείχνουν ότι οι άνδρες είναι καλύτεροι από τις γυναίκες στο να κάνουν ταυτόχρονα πολλά πράγματα”, εξήγησε ο Τίμο Μάντιλα, καθηγητής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης.

Perierga.gr - Μύθος ότι οι γυναίκες μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα

Οι ερευνητές, τα συμπεράσματα των οποίων θα δημοσιευτούν στην αμερικανική επιστημονική επιθεώρηση Psychological Science, διαπίστωσαν ότι η επιτυχής διεκπεραίωση πολλών ταυτόχρονων εργασιών σχετίζεται με τον κύκλο της έμμηνης ρύσης: η ικανότητα των γυναικών να κάνουν παράλληλα διαφορετικά πράγματα μεγαλώνει γύρω στην εμμηνορρυσία και εμφανίζεται μειωμένη γύρω στην περίοδο της ωορρηξίας, όταν αυξάνονται τα επίπεδα των οιστρογόνων.

Στην έρευνα συμμετείχαν 160 άτομα ηλικίας 20-43 ετών. Τα “πειραματόζωα” κλήθηκαν να παρακολουθούν τρία χρονόμετρα που ξεκινούσαν σε διαφορετικές στιγμές το ένα από το άλλο και έτρεχαν με διαφορετικό ρυθμό. Παράλληλα, έπρεπε να παρακολουθούν μια οθόνη όπου εμφανίζονταν διάφορα σουηδικά ονόματα και να κλικάρουν με το ποντίκι τους όταν έβλεπαν μια λέξη.

“Τα αποτελέσματα έδειξαν σαφή διαφορά στην ικανότητα αυτή μεταξύ των ανδρών και των γυναικών που βρίσκονταν σε φάση ωορρηξίας. Δεν διαπιστώθηκε διαφορά μεταξύ των ανδρών και των γυναικών που βρίσκονταν σε φάση εμμηνορρυσίας”, κατέληξε ο Μάντιλα.

πηγή: newsit.gr

GD Star Rating
loading...
Μύθος ότι οι γυναίκες κάνουν πράγματα ταυτόχρονα!, 7.0 out of 10 based on 6 ratings

Tags: ,

Category: Περίεργα Νέα