Περίεργα θέματα εξετάσεων στην ιατρική!

| 20:17 - 21 Ιουνίου 2012

perierga.gr - Περίεργα θέματα εξετάσεων στην Ιατρική Ιταλίας!Το Πανεπιστήμιο Σαπιέντσα της Ρώμης θεωρείται το μεγαλύτερο της Ευρώπης και ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου, ενώ η Ιατρική Σχολή ξεχωρίζει όχι μόνο σε ιταλικό έδαφος αλλά και διεθνώς. Πλήθος επίδοξων φοιτητών Ιατρικής ανά τον κόσμο καλούνται κάθε χρόνο να περάσουν μερικά δύσκολα τεστ, προκειμένου να εισαχθούν στη Σχολή, γνωρίζοντας βέβαια πως μόνο οι γενικές ιατρικές γνώσεις δεν αρκούν. Τι σημαίνει αυτό;

Για να εισέλθει κάποιος στην Ιατρική Σχολή της Σαπιέντσα δεν πρέπει να ξέρει καλά μόνο βιολογία, χημεία και μαθηματικά (και πολλά ακόμη συναφή ιατρικά), αλλά “να έχει γενικές γνώσεις και -το σημαντικότερο- να μπορεί να αξιοποιήσει τη λογική του για να απαντήσει στις ερωτήσεις που τίθενται στις εξετάσεις”, όπως αναφέρει και ο πρύτανης της Σχολής. Έτσι στο πλαίσιο αυτό και βάσει των απαιτήσεων της Σχολής, οι εξεταστές ζητούν από τους φοιτητές να απαντήσουν -μεταξύ άλλων- και σε ορισμένες περίεργες ερωτήσεις, πολλές από τις οποίες προκαλούν μεγάλο ενδιαφέρον.

Για παράδειγμα, στις πιο πρόσφατες εισαγωγικές εξετάσεις ορισμένες “άσχετες” ερωτήσεις προκάλεσαν αίσθηση στη γειτονική χώρα, δημιουργώντας πλήθος συζητήσεων και εγείροντας πολλές απορίες: “Ποιες είναι οι πραγματικές γεύσεις της παραδοσιακής γρανίτας γκρατακέκα, που σερβίρεται στην Αιώνια Πόλη; Βύσσινο, λεμόνι, μέντα ή σοκολάτα;”, “Πώς άρχισε την καριέρα της η σουμπρέτα Ελισαμπέτα Κανάλις;”… Στο ίδιο πλαίσιο, στα φύλλα των εξεταζόμενων φοιτητών υπήρχαν ερωτήσεις για τη Μόνα Λίζα, τον Κώδικα Ντα Βίντσι του Νταν Μπράουν αλλά και την αιχμαλωσία του Μπενίτο Μουσολίνι!

Χωρίς, λοιπόν, γενικές εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, λεπτομέρειες περί ιταλικής ζαχαροπλαστικής αλλά και μουσική παιδεία, πού πας “άμοιρε” γιατρέ; Ίσως πριν μπεις στο αμφιθέατρο της Σαπιέντσα καλό θα ήταν να κάνεις μια στάση σε κεντρικό κιόσκι στην πλατεία της Ρώμης για να μάθεις πως μια καλή γκρατακέκα παρασκευάζεται αυστηρά με λεμόνι, μέντα και βύσσινο και ουχί σοκολάτα! Επιπλέον, η παρακολούθηση όπερας αλλά και μια στάση στη βιβλιοθήκη της πόλης επιβάλλονται!

GD Star Rating
loading...
Περίεργα θέματα εξετάσεων στην ιατρική!, 7.9 out of 10 based on 9 ratings

Tags: , , ,

Category: Περίεργα Νέα