Μπλε χρώμα για… λιγότερη όρεξη!

| 13:19 - 24 Ιουνίου 2012

Το μπλε χρώμα θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως “ανορεξιογόνο”, καθώς οποιαδήποτε τροφή στην απόχρωση αυτή αποφεύγεται από τους περισσότερους καταναλωτές. Βέβαια, πολύ λίγες τροφές στη φύση είναι σε μπλε χρώμα – μόνο μερικά είδη πατάτας και ένα είδος βατόμουρου, τα blueberries. Δεν υπάρχουν καθόλου μπλε λαχανικά, ούτε μπλε κρέας, ούτε μπλε φρούτα… Για φανταστείτε μόνο λίγο μπλε… φαγητό στο πιάτο σας; Δεν θα ήταν εντελώς αποκρουστικό στο να το πλησιάσετε και μόνο;

perierga.gr - Μπλε χρώμα για... λιγότερη όρεξη!

Στο πλαίσιο αυτό, ειδικοί επιστήμονες και διαιτολόγοι συνιστούν σε όσους επιθυμούν να χάσουν βάρος να βάλουν λίγο… μπλε χρώμα στη ζωή τους! Με ποιο τρόπο; Τοποθετώντας το φαγητό σε μπλε πιάτα, βάζοντας μπλε φωτισμό στο εσωτερικό του ψυγείου αλλά και επιλέγοντας την ώρα του φαγητού το φως να είναι σε μπλε απόχρωση. Το μπλε χρώμα κόβει την όρεξη, καθώς ενστικτωδώς ο καταναλωτής αποφεύγει να το συνδυάσει με την τροφή του.

perierga.gr - Μπλε χρώμα για... λιγότερη όρεξη!

Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι όταν οι αρχαίοι πρόγονοί μας αναζητούσαν τροφή, το μπλε, το μοβ και το μαύρο αποτελούσαν “χρώματα προς αποφυγή”, υποδεικνύοντας τις τρόπον τινά δηλητηριώδεις τροφές, στρέφοντας ως επί το πλείστον την προσοχή τους στα θερμά χρώματα. Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι, ειδικά στη σύγχρονη εποχή, έχουν την τάση να κολλούν στις αποχρώσεις του κόκκινου, του καφέ, του κίτρινου και του πορτοκαλί για οτιδήποτε εύγευστο.

perierga.gr - Μπλε χρώμα για... λιγότερη όρεξη!

Αυτά είναι τα χρώματα που διεγείρουν τις αισθήσεις, και δη αυτήν της γεύσης, κάνοντας υποσυνείδητα τον καθένα να σκέφτεται ζεστές, λαχταριστές και χορταστικές… σάλτσες κρέατος. Ειδικότερα, μάλιστα, το κόκκινο διεγείρει τον υποθάλαμο υπενθυμίζοντας ότι είναι ώρα για φαγητό, ενώ την ίδια ώρα η όρεξη… χτυπάει κόκκινο. Για τους λόγους αυτούς, λοιπόν, βάλτε λίγο παραπάνω μπλε στη ζωή σας την ώρα που τρώτε και όταν ανεβείτε ξανά στη ζυγαριά, το χρώμα θα έχει κάνει το θαύμα του!

perierga.gr - Μπλε χρώμα για... λιγότερη όρεξη!

GD Star Rating
loading...
Μπλε χρώμα για... λιγότερη όρεξη!, 6.2 out of 10 based on 6 ratings

Tags: , , , ,

Category: Περίεργα Νέα