Το αρχαιότερο φλάουτο στον κόσμο!

| 18:51 - 26 Μαΐου 2012

Νέα στοιχεία έφεραν στο φως Γερμανοί αρχαιολόγοι, αποδεικνύοντας ότι η μουσική άνθηση στην Ευρώπη τοποθετείται το 40.000 π.Χ., χιλιετίες πριν από τον Μπετόβεν ή τους… Μπιτλς! “Οι Ευρωπαίοι έπαιζαν μουσικά όργανα τουλάχιστον 40.000 χρόνια πριν, όπως δείχνουν πρόσφατες μελέτες αλλά και νέα αρχαιολογικά ευρήματα που ανακαλύφθηκαν στο σπήλαιο Geissenkloesterle”, λέει ένας εκ των Γερμανών ερευνητών.

perierga.gr - Το αρχαιότερο φλάουτο στον κόσμο!

Ένα φλάουτο, μάλιστα, από κόκαλα μαμούθ και οστά πτηνών αποδεικνύει του λόγου το αληθές, καθώς ένα νέο σύστημα χρονολόγησης των ορυκτών επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο την ηλικία των οστών του πρωτόγονου αυτού μουσικού οργάνου, τα οποία βρέθηκαν σε ανασκαφές στα ίδια στρώματα των πετρωμάτων. Ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Tubingen της Γερμανίας, ο οποίος πήρε μέρος στην ανασκαφή, κ. Nick Conard, δήλωσε:

perierga.gr - Το αρχαιότερο φλάουτο στον κόσμο!

“Οι Γερμανοί άνθρωποι των σπηλαίων έπαιζαν μουσική χιλιάδες χρόνια πριν. Αυτό είναι πλέον πασιφανές, μετά και την ανακάλυψη του αρχαιότερου φλάουτου. Επιπλέον, τα ευρήματα αυτά αλλά και τα αποτελέσματα που προκύπτουν από αυτά συνάδουν και με μια υπόθεση που κάναμε πριν από μερικά χρόνια ότι, δηλαδή, ο ποταμός Δούναβης ήταν ένας βασικός… διάδρομος για την κίνηση των ανθρώπων αλλά και των τεχνολογικών καινοτομιών στην κεντρική Ευρώπη 40.000 έως 45.000 χρόνια πριν”.

perierga.gr - Το αρχαιότερο φλάουτο στον κόσμο!

GD Star Rating
loading...
Το αρχαιότερο φλάουτο στον κόσμο!, 9.8 out of 10 based on 9 ratings

Tags: , , , , ,

Category: Περίεργα Νέα