Φονικό αμόκ έπιασε ξαφνικά τους καρχαρίες

| 09:43 - 6 Απριλίου 2012

Perierga.gr - Φονικό αμόκ έπιασε ξαφνικά τους καρχαρίεςΑφωνοι έχουν μείνει οι ειδικοί της θαλάσσιας ζωής στην Ωκεανία αλλά και οι Αρχές που επιβλέπουν τις θαλάσσιες δραστηριότητες, ειδικά στην δυτική πλευρά της Αυστραλίας.

Αιτία είναι η κλιμάκωση των φονικών επιθέσεων καρχαριών σε ανθρώπους, η οποία ανέδειξε το συγκεκριμένο σημείο ως το πλέον θανάσιμο στον πλανήτη για όποιον μπαίνει στη θάλασσα.

Τελευταίο κρούσμα ήταν ο θάνατος του 33χρονου δύτη Πίτερ Κούρμαν, ανοιχτά του Βάσε, μίας πόλης λίγα χλμ. νότια του Περθ, στο νοτιοδυτικό άκρο της Αυστραλίας, ο οποίος αύξησε ακόμη περισσότερο τις ανθρωπινες απώλειες, που ήδη φτάνουν σε μεγέθη «χωρίς προηγούμενο».

Ο ειδικός στους καρχαρίες Ρόρι ΜακΟλεΐ, που εργάζεται για τις κρατικές αρχές στην περιοχή, ήταν σαφής: «Δεν έχω καναξούσει για καμία σειρά φονικών επιθέσεων καρχαριών, ούτε σε αυτό τον αριθμό, ούτε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, πουθενά στον κόσμο».

«Δεν είναι εφικτό να εξηγήσουμε τι το προκαλεί. Πέρυσι ένα μεγάλο μέρος των συνολικών φονικών επιθέσεων καρχαριών σε ανθρώπους παγκοσμίως καταγράφηκε στην Δυτική Αυστραλία. Αλλες χρονιές δεν αναφερόμασταν καν στα στατιστικά αυτά, άρα η περυσινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα άσχημη. Και η φετινή έχει ξεκινήσει με τραγικά γεγονότα».

Οι επιστήμονες προσπαθούν να αναλύσουν διάφορους παράγοντες με ευρύτερη επιρροή, όπως η αύξηση της αλιείας και η προστασία της αλίευσης καρχαριών, σε συνδυασμό με τοπικές εξελίξεις όπως η ανάπτυξη της περιοχής, που φέρνει περισσότερους ανθρώπους στις θάλασσες της Δυτικής Αυστραλίας.

πηγή:ethnos.gr

GD Star Rating
loading...
Φονικό αμόκ έπιασε ξαφνικά τους καρχαρίες, 9.2 out of 10 based on 5 ratings

Tags:

Category: Περίεργα Νέα