Δέντρα με παράξενα… φορτία

| 12:18 - 1 Απριλίου 2012

Είναι γνωστά για τα παράδοξα αντικείμενα που κρέμονται από τα κλαδιά τους ή είναι σφηνωμένα στους κορμούς τους και όχι για το εντυπωσιακό τους φύλλωμα ή τους λαχταριστούς καρπούς τους. Τα 7 δέντρα που θα δείτε στη συνέχεια… κερδίζουν στα σημεία το ενδιαφέρον των περαστικών, που σταματούν κοντά τους για να θαυμάσουν τις συνταγές μαγειρικής, τα πασχαλινά αβγά, ακόμη τα παπούτσια και τα ροζάρια που υπάρχουν στην επιφάνειά τους. Άλλωστε ένα προς ένα αυτά τα δέντρα αποτελούν πλέον σήμα-κατατεθέν για τις περιοχές όπου βρίσκονται.

1. Rosary Bead Tree, Αργεντινή

perierga.gr - Δέντρα με παράξενα... φορτία

Εκατοντάδες (ίσως χιλιάδες) κομποσκοίνια κρέμονται από τα κλαδιά του δέντρου αυτού, που βρίσκεται πάνω σε έναν λόφο, έξω από την ιερή πόλη Salta, στη βόρεια Αργεντινή. Ένας περίεργος θρύλος συνδέεται με την εμφάνισή του καθώς και με το γεγονός ότι οι πιστοί κρεμούν ροζάρια στα κλαδιά του, ο οποίος σχετίζεται με την εμφάνιση της Παναγίας ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην περιοχή και την επικοινωνία της με τον κόσμο.

2. Shoe Tree, Νεβάδα (ΗΠΑ)

perierga.gr - Δέντρα με παράξενα... φορτία

Πρόκειται για ένα μοναχικό όσο και μυστηριώδες δέντρο, που βρίσκεται σε ένα ερημικό σημείο του αυτοκινητοδρόμου ανάμεσα στις πόλεις Ely και Reno. To παράδοξο Δέντρο των Παπουτσιών αποτελεί σήμα-κατατεθέν της περιοχής αλλά και εντυπωσιακό αξιοθέατο έτσι όπως είναι φορτωμένο με πολλές εκατοντάδες παπούτσια, ενώ ο κόσμος που κατοικεί στα πέριξ φροντίζει να συνεισφέρει με το… παπούτσι του, έτσι ώστε να διατηρηθεί η εικόνα του σαν αυτή που βλέπετε για πολλά χρόνια ακόμη…

3. Easter Eggs Tree, Γερμανία

perierga.gr - Δέντρα με παράξενα... φορτία

Μόλις 18 αβγά τοποθετήθηκαν το Πάσχα του 1965 στο δέντρο αυτό, που βρίσκεται στην πόλη Saalfeld της Γερμανίας, ενώ δεκαετίες αργότερα και μέχρι σήμερα τα κλαδιά του “πλημμύρισαν” πολύχρωμα πασχαλινά αβγά, φτάνοντας τον απίθανο αριθμό των 9.800 τεμαχίων! Ορισμένα, μάλιστα, αποτελούν χωρίς υπερβολή ολόκληρα έργα τέχνης, καθώς είναι ζωγραφισμένα στο χέρι με περίτεχνα σχέδια, πούλιες, ακόμη και κοχύλια. Το 2010, το εν λόγω δέντρο προσέλκυσε πάνω από 13.000 επισκέπτες, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής φροντίζουν για την ανανέωση των αβγών κάθε χρόνο.

4. Doll’s Trees, Μεξικό

perierga.gr - Δέντρα με παράξενα... φορτία

Το Νησί με τις Κούκλες βρίσκεται στα νότια της πόλης του Μεξικού, ανάμεσα σε ένα πολύπλοκο δίκτυο με κανάλια, και αποτελεί ένα από τα πλέον παράδοξα και εξωπραγαματικά σημεία του πλανήτη. Ο λόγος; Σε όλα τα δέντρα του νησιού κρέμονται διάφορες κούκλες, ως σιωπηρή αφιέρωση στο πνεύμα τριών μικρών κοριτσιών που πνίγηκαν στην περιοχή, σύμφωνα με έναν τοπικό θρύλο.

5.  Tree Climbing Goats, Μαρόκο

perierga.gr - Δέντρα με παράξενα... φορτία

Το Δέντρο με τις Κατσίκες που βλέπετε δεν είναι προϊόν Photoshop ούτε κάποιο “τερτίπι” του φωτογράφου. Είναι πέρα για πέρα αληθινό, αφού οι κατσίκες αρέσκονται να ανεβαίνουν στα κλαδιά του δέντρου Argan, που φύεται στο Μαρόκο, προκειμένου να αναζητήσουν την τροφή τους. Με την πάροδο του χρόνου, μάλιστα, τα συμπαθή τετράποδα έχουν γίνει… ειδικοί στην τέχνη της αναρρίχησης, αποτελώντας την “ατραξιόν” της περιοχής!

6. Irish Recipe Tree, Λονδίνο

perierga.gr - Δέντρα με παράξενα... φορτία

Ένα δέντρο στολισμένο με εκατοντάδες παραδοσιακές ιρλανδικές συνταγές δημιουργήθηκε από το συνεταιρισμό των Ιρλανδών Κτηνοτρόφων του Λονδίνου και τοποθετήθηκε σε κομβικό σημείο της πόλης, προκειμένου οι ντόπιοι να γνωρίσουν τις γεύσεις των γειτόνων τους. Πλήθος “γευσιγνωστικών” μυστικών κρύβονται μέσα στα κλαδιά, ενώ η ιρλανδική κουζίνα βρήκε έναν άριστο τρόπο προβολής…

GD Star Rating
loading...
Δέντρα με παράξενα... φορτία, 7.6 out of 10 based on 7 ratings

Tags: , , , , ,

Category: Περίεργες Φωτογραφίες