Πώς ένα ξενοδοχείο γίνεται “ζωντανό” έργο τέχνης;

| 18:48 - 7 Μαρτίου 2012

Είναι σίγουρα ένα από τα πιο παράξενα ξενοδοχεία στον κόσμο αλλά και ένα “ζωντανό” έργο τέχνης στην καρδιά του Βερολίνου. Το διάσημο “Propeller Island City Lodge” θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως γκαλερί τέχνης (και όχι άδικα!), όπου διάφοροι καλλιτέχνες παρουσιάζουν τα έργα τους στα δωμάτιά του!

perierga.gr - Πώς ένα ξενοδοχείο γίνεται "ζωντανό" έργο τέχνης;Flying Bed Room

Άλλωστε ο δημιουργός του είναι ο γνωστός Γερμανός καλλιτέχνης Lars Stroschen, ο οποίος φημίζεται για την ιδιαίτερη σχέση που έχει με την τέχνη: “Ήθελα να δημιουργήσω έναν… ιδιωτικό πλανήτη για τον κόσμο, όχι ακόμη ένα design ξενοδοχείο…

perierga.gr - Πώς ένα ξενοδοχείο γίνεται "ζωντανό" έργο τέχνης;Museum Room

…Δωμάτια που θα προσφέρουν στους θαμώνες ικανοποίηση της… όρασης, της αφής και της ακοής, με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά”, λέει ο δημιουργός. Και το αποτέλεσμα τον δικαιώνει απόλυτα. 45 διαφορετικά δωμάτια συνθέτουν ένα “παράξενο” σύνολο, ενώ σε καθένα από αυτά κάτι υπάρχει για να ανακαλύψεις. Αρκεί να ψάξεις λίγο παραπάνω.

perierga.gr - Πώς ένα ξενοδοχείο γίνεται "ζωντανό" έργο τέχνης;Four Beams Room

Για παράδειγμα, το Space Room θυμίζει αρκετά διαστημικό τοπίο, ενώ το μηχανικό κρεβάτι στο κέντρο “χωρίζεται” στα δύο με το πάτημα ενός κουμπιού, σε περίπτωση που μαλώσεις με το ταίρι σου ή δεν αντέχεις άλλο το ροχαλητό του! Επιπλέον, στο “Upsidedown Room”, όλα είναι… ανάποδα, στο “Coffin Room” θα κοιμηθείς σε φέρετρα(!), ενώ στο “Jail Room” θα ζήσεις σαν φυλακισμένος.

perierga.gr - Πώς ένα ξενοδοχείο γίνεται "ζωντανό" έργο τέχνης;Space Room

Το καλύτερο από όλα, βέβαια, είναι το “Chicken Carry”, όπου μπαίνοντας μέσα δεν υπάρχει πουθενά κρεβάτι! Οφείλεις να το βρεις μόνος σου κάτω από μια καταπακτή, διαφορετικά μάλλον θα κοιμηθείς στο πάτωμα!

perierga.gr - Πώς ένα ξενοδοχείο γίνεται "ζωντανό" έργο τέχνης;Chicken Carry Room

Και άφησα για το τέλος το πιο παράδοξο όλων, που δεν έχει να κάνει με τη διακόσμηση των δωματίων! Την προσοχή σας παρακαλώ: Το Propeller δεν έχει ρεσεψιόν, οπότε πρέπει να ενημερώσεις για την ακριβή ώρα της άφιξης και η πόρτα της εισόδου ανοίγει απόμόνη της. Σε κάθε άλλη περίπτωση… μέχεις έξω!

perierga.gr - Πώς ένα ξενοδοχείο γίνεται "ζωντανό" έργο τέχνης;Jail Room

Όσο για τις τιμές; Το δίκλινο κοστίζει περίπου 122 ευρώ μαζί με το πρωινό! Αρκετά φτηνό θα έλεγα, γεγονός που σου δίνει τη δυνατότητα να μένεις κάθε φορά σε άλλο δωμάτιο, έτσι ώστε να έχεις μια συνολική εμπειρία. Γιατί ένα δεν είναι αρκετό!

perierga.gr - Πώς ένα ξενοδοχείο γίνεται "ζωντανό" έργο τέχνης;Coffin Room

perierga.gr - Πώς ένα ξενοδοχείο γίνεται "ζωντανό" έργο τέχνης;Two Lions Room

perierga.gr - Πώς ένα ξενοδοχείο γίνεται "ζωντανό" έργο τέχνης;Grandma Room

perierga.gr - Πώς ένα ξενοδοχείο γίνεται "ζωντανό" έργο τέχνης;Castle Room

perierga.gr - Πώς ένα ξενοδοχείο γίνεται "ζωντανό" έργο τέχνης;Upsidedown Room

perierga.gr - Πώς ένα ξενοδοχείο γίνεται "ζωντανό" έργο τέχνης;Temple Room

perierga.gr - Πώς ένα ξενοδοχείο γίνεται "ζωντανό" έργο τέχνης;Therapy Room

GD Star Rating
loading...
Πώς ένα ξενοδοχείο γίνεται "ζωντανό" έργο τέχνης;, 9.2 out of 10 based on 6 ratings

Tags: , ,

Category: Περίεργες Φωτογραφίες