Το Σινικό Τείχος των… μυρμηγκιών!

| 09:26 - 4 Φεβρουαρίου 2012

Πολυμελής ομάδα ερευνητών ανακάλυψε στο υπέδαφος ενός μεγάλου λιβαδιού στη Βραζιλία μια γιγάντια αποικία μυρμηγκιών. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό οικοδόμημα που μοιάζει με λαβύρινθο ανθρώπινης κατασκευής.

perierga.gr - Το Σινικό Τείχος των... μυρμηγκιών!

Την ερημωμένη σήμερα αποικία, που διαθέτει φωλιές, δρόμους, λεωφόρους ακόμη και κήπους, κατασκεύασαν μυρμήγκια του είδους Leaf Cutter, που, όπως προδίδει το όνομά τους,  κόβουν κομμάτια φύλλων και τα μεταφέρουν με χαρακτηριστική άνεση.

perierga.gr - Το Σινικό Τείχος των... μυρμηγκιών!

Η εκπληκτική αποικία αποκαλύφθηκε μετά από δέκα μέρες εκσκαφών και άφησε άφωνους τους ερευνητές, οι οποίοι τη χαρακτήρισαν ως το «Σινικό Τείχος» των μυρμηγκιών. Η αποικία βρισκόταν σε βάθος 9 μέτρων από το έδαφος και καλύπτει μια έκταση περίπου 47 τετραγωνικών μέτρων.

perierga.gr - Το Σινικό Τείχος των... μυρμηγκιών!

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα μυρμήγκια εκχωμάτωσαν 40 τόνους εδάφους για να δημιουργήσουν την εν λόγω αποικία, αλλα δεν μπορούν να απαντήσουν πότε και γιατί την εγκατέλειψαν. Πάντως το σημαντικό είναι το μέγεθος της κατασκευής, που κάνει τα μυρμήγκια να συναγωνίζονται άνετα το ανθρώπινο χέρι! Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε…

πηγή: tovima.gr

GD Star Rating
loading...
Το Σινικό Τείχος των... μυρμηγκιών!, 8.0 out of 10 based on 10 ratings

Tags: ,

Category: Περιεργα Video