Οταν η φαντασία γίνεται… τροχόσπιτο

| 09:46 - 8 Οκτωβρίου 2011

Η ελβετική εταιρεία NAU παρουσίασε τα σχέδια ενός οχήματος βγαλμένου κυριολεκτικά από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Το Ecco είναι μια υψηλής τεχνολογίας και εργονομίας «κάψουλα» που μπορεί να λειτουργεί ως αυτοκίνητο αλλά και ως τροχόσπιτο.

Perierga.gr - Οταν η φαντασία γίνεται... τροχόσπιτο

«Πράσινο» και πανέξυπνο
Οι σχεδιαστές του Ecco θέλησαν να δημιουργήσουν ένα όχημα που να συνδυάζει την εξοικονόμηση χώρου με νέες οικολογικές τεχνολογίες. Σχεδίασαν λοιπόν ένα πρωτοποριακό, αεροδυναμικό μοντέλο που διαθέτει ηλιακούς συλλέκτες οι οποίοι τού παρέχουν την (ηλεκτρική) κίνηση.

Perierga.gr - Οταν η φαντασία γίνεται... τροχόσπιτο

Διαθέτει επίσης μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία η οποία θα επιτρέπει την απρόσκοπτη κίνησή του σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η παραγωγή ενέργειας από τους συλλέκτες. Για να είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ αποφασίστηκε το βασικό υλικό κατασκευής να είναι το αλουμίνιο.

Perierga.gr - Οταν η φαντασία γίνεται... τροχόσπιτο

Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του Ecco είναι η πολυμορφικότητα του. Ο κάτοχος του μπορεί να το χρησιμοποιεί ως συμβατικό αυτοκίνητο για να ταξιδέψει οπουδήποτε και, αν κάποια στιγμή αποφασίσει να σταματήσει για να ξεκουραστεί, με το πάτημα ενός κουμπιού ξετυλίγεται από το εσωτερικό του οχήματος ένα είδος πανιού που το μετατρέπει σε τροχόσπιτο.

Perierga.gr - Οταν η φαντασία γίνεται... τροχόσπιτο

Μαζί με το πανί ξεδιπλώνονται κρεβάτια ενώ κάνει την εμφάνιση της και μια τουαλέτα. Το όχημα μπορεί να μεταφέρει πέντε επιβάτες οι οποίοι όταν μετατρέπεται σε τροχόσπιτο μπορούν να στέκονται μέσα σε αυτό όρθιοι. Σύμφωνα με την εταιρία το Ecco μπορεί να είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει στους δρόμους το 2014 αλλά δεν έχει ακόμη καθοριστεί η τιμή πώλησης.

με πληροφορίες από tovima.gr

GD Star Rating
loading...
Οταν η φαντασία γίνεται... τροχόσπιτο, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Tags:

Category: Περίεργα Νέα