Τα κοράλλια θα χαθούν ως το τέλος του αιώνα

| 09:57 - 28 Σεπτεμβρίου 2011

Perierga.gr - Τα κοράλλια θα χαθούν ως το τέλος του αιώνα Μέχρι το τέλος του αιώνα οι κοραλλιογενείς ύφαλοι θα έχουν εξαφανιστεί εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας, προειδοποίησε κορυφαίος επιστήμονας του ΟΗΕ. Σύμφωνα με το βιβλίο “Ο Πλανήτης μας που Πεθαίνει” του καθηγητή Πίτερ Σέιλ, επικεφαλής ερευνητικής ομάδας στο Ινστιτούτο Υδάτων, Περιβάλλοντος και Υγείας των Ηνωμένων Εθνών, οι κοραλλιογενείς ύφαλοι βρίσκονται σε τροχιά να γίνουν το πρώτο οικοσύστημα που θα εξαφανιστεί εντελώς από τη Γη.

Αυτό μάλιστα θα συμβεί πριν από το τέλος του αιώνα που διανύουμε, που σημαίνει ότι άνθρωποι που έχουν ήδη γεννηθεί θα ζήσουν σε έναν πλανήτη χωρίς κοράλλια, σύμφωνα με τον καθηγητή, ο οποίος μελετούσε για 20 χρόνια τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Υφαλο στην Αυστραλία.

Συναγερμός
“Δημιουργούμε μία κατάσταση όπου οι οργανισμοί που φτιάχνουν κοραλλιογενείς υφάλους περιορίζονται τόσο από τις δραστηριότητές μας που πολλοί από αυτούς θα εξαφανιστούν και άλλοι θα γίνουν πάρα πολύ σπάνιοι”, αναφέρει ο Σέιλ και προσθέτει: “Δεν θα μπορούν να κατασκευάσουν υφάλους. Εχουμε αφανίσει πολλά είδη στο πέρασμα των χρόνων. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα εξαφανίσουμε ένα ολόκληρο οικοσύστημα”.

Η κλιματική αλλαγή, η οξείδωση των ωκεανών, αλλά και τοπικές δραστηριότητες όπως η υπεραλίευση, η μόλυνση και η ανάπτυξη στις παράκτιες περιοχές έχουν οδηγήσει στη μείωση των κοραλλιογενών υφάλων.

πηγή: ethnos.gr

GD Star Rating
loading...
Τα κοράλλια θα χαθούν ως το τέλος του αιώνα , 10.0 out of 10 based on 1 rating

Tags:

Category: Περίεργα Νέα