Βρέθηκε ζωή στα 1,3 χιλιόμετρα κάτω από τη Γη!

| 13:05 - 4 Ιουνίου 2011

Οι επιστήμονες θεωρούσαν ότι μονο βακτήρια και μονοκύταροι οργανισμοί ζούσαν σε τέτοιο βάθος, πριν “γνωρίσουν” τον Halicephalobus mephisto

Perierga.gr - Βρέθηκε ζωή στα 1,3 χιλιόμετρα κάτω από τη Γη!Εντοπίστηκε στα βάθη ορυχείων της Νότιας Αφρικής και μπορεί να επιζήσει σε θερμοκρασία 48 βαθμούς Κελσίου – σε αυτή τη θερμοκρασία βρίσκεται το νερό που συσωρεύεται σε ρωγμές σε αυτό το βάθος της γης.

Μάλιστα η ανακάλυψη είναι διπλή. Όχι μόνο βρέθηκε ότι ένα ζώο ζει σε τέτοιο περιβάλλον αλλά και το συγκεκριμένο σκουλήκι ήταν παντελώς άγνωστο.

“Φοβήθηκα τρομερά όταν είδα να κουνιούνται” δήλωσε ο μικροβιολόγος δρ Τούλις Όνσκοτ του πανεπιστημίο του Πρίνστον. “Είναι μικρά και μαύρα” ανέφερε για τα σκουλήκια – έκπληξη σε αυτό το βάθος.

Όπως προκύπτει επίσης ο mephisto μπορεί να ζήσει με πολύ χαμηλά ποσοστά οξυγόνου. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι κάποτε ζούσε στην επιφάνεια της γης και σε αρχαίους χρόνους παρασύρθηκαν από μεγάλη καταιγίδα μέσα στις ρωγμές της γης.

Επιστήμονας της ομάδας αναφέρει μάλιστα ότι αυτά τα σκουλίκια μπορούν να επιζήσουν ακόμη και αν παγιδευτούν σε πάγο και αν αφυδατωθούν.

πηγή: newsit.gr

GD Star Rating
loading...
Βρέθηκε ζωή στα 1,3 χιλιόμετρα κάτω από τη Γη!, 10.0 out of 10 based on 4 ratings

Tags: , ,

Category: Περίεργα Νέα