Ο δορυφόρος βρήκε χαμένες πυραμίδες

| 21:45 - 25 Μαΐου 2011

Ερευνητές με τη βοήθεια φωτογραφιών από δορυφόρο κατάφεραν να εντοπίσουν 17 χαμένες πυραμίδες καθώς και περισσότερους από 1000 τάφους και 3000 αρχαίους οικισμούς στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με το BBC οι αρχικές ανασκαφές έχουν ήδη επιβεβαιώσει την ύπαρξη ορισμένων ευρημάτων, ενώ μέχρι τώρα έχουν αναγνωρίσει τις δύο πυραμίδες.

Σε δήλωσή της η Σάρα Παράκ, μέλος της επιστημονικής ομάδας της ΝΑΣΑ ανέφερε “Η ανασκαφή μια πυραμίδας είναι το όνειρο κάθε αρχαιολόγου” και πρόσθεσε “Η “Α χα!” στιγμή για μένα ήταν όταν μπόρεσα να κοιτάξω όλα όσα ανακαλύψαμε και δεν μπορούσα να πιστέψω ότι εντοπίσαμε τόσες πολλές περιοχές σε όλη την Αίγυπτο”.

Perierga.gr - Ο δορυφόρος βρήκε χαμένες πυραμίδες

Η ομάδα ανέλυσε εικόνες από δορυφόρους σε 700 χιλιομέτρων από τη Γη χρησιμοποιώντας υπέρυθρες ακτίνες.

Perierga.gr - Ο δορυφόρος βρήκε χαμένες πυραμίδεςΗ Σάρα εκτιμά ότι υπάρχουν περαιτέρω αρχαιότητες που δεν έχουν ανακαλυφθεί. “Αυτές είναι απλώς περιοχές κοντά στην επιφάνεια της Γης. Υπάρχουν πολλές χιλιάδες περαιτέρω περιοχές του Νείλου, που έχουν καλυφθεί από το βούρκο. Αυτή είναι μόνο η αρχή αυτού του είδους δουλειάς”

Εξέφρασε, ακόμη, την ελπίδα ότι η νέα τεχνολογία θα βοηθήσει τους νέους να προσεγγίσουν την αρχαιολογία και ότι θα αποτελέσει πολύ μεγάλη βοήθεια για τους αρχαιολόγους του κόσμου.

πηγή: news247.gr

GD Star Rating
loading...
Ο δορυφόρος βρήκε χαμένες πυραμίδες, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Tags: , ,

Category: Περίεργα Νέα