Τεχνητό σύννεφο στα γήπεδα του Κατάρ

| 20:02 - 24 Μαρτίου 2011

Το Κατάρ συνεχίζει να εντυπώσιάζει με τα σχέδια για τη διεξαγωγή του μουντιάλ 2022. Όσοι σχεδιάζουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες και σκέφτονται τον καυτό ήλιο της ερήμου μάλλον βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα. Τα σχέδια που βρίσκονται στα σκαριά για τα νέα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ μοιάζουν βγαλμένα από ακριβή παραγωγή επιστημονικής φαντασίας στο Χόλιγουντ.
Ομάδα μηχανικών του πανεπιστημίου του Κατάρ βρήκε τον τρόπο να αντιμετωπίσει τις ακραίες θερμοκρασίες στα γήπεδα, με την κατασκευή τεχνητού σύννεφου.
Perierga.gr - Τεχνητό σύννεφο

Το σύννεφο αυτό θα είναι τηλεκατευθυνόμενο, κατασκευασμένο από 100% ελαφρά καρβονικά υλικά, γεμισμένο με ένα επίσης ελαφρύ αέριο, το ήλιο και του οποίου οι ενεργειακές ανάγκες του θα καλύπτονται από τον ήλιο, από τέσσερις μηχανές.

Το κόστος της κατασκευής, της οποίας σκοπός θα είναι να μπλοκάρει τις ακτίνες του καυτού ήλιου της ερήμου θα κυμανθεί στα 500.000 δολάρια, ενώ δεν έχει πάρει ακόμη έγκριση από τη FIFA

GD Star Rating
loading...
Τεχνητό σύννεφο στα γήπεδα του Κατάρ, 9.0 out of 10 based on 5 ratings

Tags: ,

Category: Περίεργα Νέα

  • http://efthimia.gr/wordpress/?p=18379 Τεχνητό σύννεφο στα γήπεδα του Κατάρ : E F T H I M I A

    [...] ακόμη έγκριση από τη FIFAhttp://perierga.gr/2011/03/ Share | var addthis_config={"data_track_clickback":true}; Κατηγορίες : [...]