Επανδρωμένη αποστολή σε αστεροειδή

| 09:30 - 27 Μαρτίου 2011

“Απόβαση” σε αστεροειδή έως το 2025 εξετάζει η NASA. Έχει τη στήριξη του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα. Το εγχείρημα χαρακτηρίζεται εξίσου σημαντικό με αυτό του Neil Armostrong
Perierga.gr - Επανδρωμένη αποστολή σε αστεροειδή
Eπανδρωμένη αποστολή σε αστεροειδή μέχρι το 2025 σχεδιάζει η NASA. Οι αστροναύτες αναμένεται να εγκαινιάσουν μία εξαμηνιαία αποστολή και να εγκατασταθούν σε ένα κομμάτι βράχου, παίρνοντας δείγματα που θα μπορούσαν να μας αποκαλύψουν την προέλευση του ηλιακού μας συστήματος.

Σε περίπτωση που επιτευχθεί, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα βρίσκεται επανδρωμένη αποστολή στο “βαθύ διάστημα”.

Ένα τέτοιο εγχείρημα θα μπορούσε να αποτελέσει τα θεμέλια για ένα ταξίδι στον Άρη, ενώ μας φέρνει στο μυαλό την ταινία Αρμαγεδδών του 1998.

Η αποστολή της NASA στον αστεροειδή έχει την πλήρη υποστήριξη του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα, και θα πρέπει να θεωρηθεί ως ένα επίτευγμα παρόμοιο με εκείνο της αποστολής του Neil Armostrong με το Apollo 11 το 1969.

Perierga.gr - Επανδρωμένη αποστολή σε αστεροειδήΓια να επιτευχθεί το εγχείρημα χρειάζεται ένας πύραυλος παρόμοιος με το Saturn V, ενώ το πλήρωμα θα πρέπει να ταξιδέψει για τρεις μήνες στο διάστημα έως ότου φτάσει σε έναν αστεροειδή, όπου θα παραμείνει πέντε ημέρες.

Οι αστροναύτες είναι πιθανό να εκτεθούν σε διαστημική ακτινοβολία, κάτι που θα μπορούσε να τους κάνει να αρρωστήσουν και να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου.

“Αυτές οι αποστολές θα είναι πολύ πολύ επικίνδυνες. Θα είναι τόσο επικίνδυνες όσο οι αποστολές του Apollo”, σημείωσε ο Andy Thomas, βετεράνος αστροναύτης.

πηγή: news247.gr

GD Star Rating
loading...
Επανδρωμένη αποστολή σε αστεροειδή, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Tags: , , ,

Category: Περίεργα Νέα