Τρεις ήλιοι ανέτειλαν σήμερα στην Κίνα

| 10:53 - 9 Ιανουαρίου 2011

Τρεις Ήλιοι εμφανίστηκαν σήμερα στην πόλη Changchun, με τους κατοίκους της πόλης να κοιτούν έκπληκτοι το ουράνιο αυτό φαινόμενο.

Η είδηση αμέσως βγήκε στα κινεζικά ΜΜΕ και οι κάτοικοι με ότι είχαν ανα χείρας άρχισαν να παίρνουν φωτογραφίες του φαινομένου. Δεν επρόκειτο όμως για κάτι ανεξήγητο ούτε για κάποιο γεγονός κοσμικών διαστάσεων, αλλά αντίθετα για ένα φαινόμενο παρόμοιο με αυτό του ουράνιου τόξου. Όπως εξήγησε ο Zheng Liu Jilin επικεφαλής του τοπικού μετεωρολογικού κέντρου, ουσιαστικά πρόκειται για μια οπτική διάθλαση της ατμόσφαιρας.

Perierga.gr - Τρεις ήλιοι στην Κίνα

«Το ουράνιο τόξο είναι ένα φυσικό φαινόμενο που παρουσιάζεται για παρόμοιους λόγους. Αυτό που συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι λόγω των σχετικά υψηλών νεφώσεων που παρουσιάζονται το χειμώνα,  νεφώσεις οι οποίες σχηματίζονται από κρύσταλλους πάγου, διαμορφώνοντας μια διάταξη ανακλαστήρων. Όταν ο Ήλιος ανατέλλει οι ακτίνες του χτυπούν αυτό το πρίσμα διάθλασης, με αποτέλεσμα τον σχηματισμό του φαινομένου», είπε ο κινέζος μετεωρολόγος.

Perierga.gr - Τρεις ήλιοι στην Κίνα

Perierga.gr - Τρεις ήλιοι στην Κίνα

Perierga.gr - Τρεις ήλιοι στην Κίνα

GD Star Rating
loading...
Τρεις ήλιοι ανέτειλαν σήμερα στην Κίνα , 8.5 out of 10 based on 63 ratings

Tags:

Category: Περίεργα Νέα, Περίεργες Φωτογραφίες

  • http://news-gr.gr/2011/01/%cf%84%cf%81%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%ae%ce%bb%ce%b9%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%ce%bd%ce%ad%cf%84%ce%b5%ce%b9%ce%bb%ce%b1%ce%bd-%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%c Τρεις ήλιοι ανέτειλαν σήμερα στην Κίνα

    [...]  http://perierga.gr/?p=10666   [...]