Η πιο καυτή πιπεριά τσίλι στον κόσμο

| 12:39 - 20 Δεκεμβρίου 2010

Κι όμως αντίθετα από ότι θα φανταζόμασταν κάτοχος αυτού του ρεκόρ δεν είναι κάποιος Μεξικανός ή Ινδός, Αλλά ένας Βρετανοας αγρότης. Ο Gerald Fowler καλλιεργεί πιπεριές στο κτήμα του στη βόρεια Αγγλία και η πιπεριά της ποικιλίας Naga Viper της φάρμας του, κατέκτησε τον τίτλο της πιο καυτής πιπεριάς στον κόσμο!

Perierga.gr - Η πιο καυτή πιπεριά τσίλι

Υπάρχει καθορισμένη διαδικασία για τον υπολογισμό της καυστικότητας μια πιπεριάς που δε βασίζεται στην εμπειρία των γευσιγνωστών.  Η ένταση του καψίματος που προκαλεί μια πιπεριά μετράται με μονάδες της κλιμακας Scoville. Οι μονάδες καθορίζουν την ποσότητα καψεϊψίνης ((CH3)2CHCH=CH(CH2)4CONHCH2C6H3-4-(OH)-3-(OCH3))) που περιέχεται στην πιπεριά και είναι υπέυθυνη για την πικάντικη γεύση της.

Perierga.gr - Η πιο καυτή πιπεριά τσίλι

Σε συνέντευξή του στη Daily Mail,  ο κ. Fowler δήλωσε: “Είναι ιδιαίτερα επίπονη η βρώση της πιπεριάς. Μουδιάζει τη γλώσσα και προκαλεί έντονο κάψιμο σε όλο το πεπτικό σύστημα. Το κάψιμο μπορεί να διαρκέσει μια ώρα κατά την οποία δε θέλεις (σ.σ. ή δε μπορείς)  να μιλήσεις ή να κάνεις οτιδήποτε. Είναι όμως υπέροχη εμπειρία”

Ο παραγωγός ζητάει από τους ανθρώπους να δηλώσουν εγγράφως ότι έχουν σώας τα φρένας πριν τους επιτρέψει να δοκιμάσουν το τσίλι!!!

Perierga.gr - Η πιο καυτή πιπεριά τσίλι

photos: Daily Mail, World’s Kaleidoscope

GD Star Rating
loading...
Η πιο καυτή πιπεριά τσίλι στον κόσμο, 8.4 out of 10 based on 13 ratings

Tags: ,

Category: Περίεργα Νέα

  • http://ekriktiko.wordpress.com/2010/12/21/h-%cf%80%ce%b9%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ae-%cf%80%ce%b9%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ac-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%85/ H πιο καυτή πιπεριά του κόσμου « ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ

    [...] [...]